Deze mensen volgen onze belevenissen

Zoveel mensen zijn er langs geweest

wanneer gaan we dollars kopen

Free Cursors

het weer in Orlando is

vrijdag 11 juni 2010

postheadericon Vliegtickets, eentje erbij en The Majesty of the Seas

Gisteren zijn we naar Elvira van American Vacations gegaan voor het regelen van onze vliegtickets. Vorige week belde ik naar haar om een afspraak te maken. Ik verkeerde in de veronderstelling dat we tot eind juli hadden en dus nog wel ruimschoots de tijd. Toen ik haar aan de telefoon had kreeg ik zeer plezier nieuws. Ze had het net met een collega over ons gehad want vanaf de 17e kon ze onze vliegtickets regelen. Surprise!!!! Was dat even leuk. Vliegtickets kopen brengt de vakantie weer een stapje dichterbij. Het komt erop neer dat we weer dezelfde vlucht hebben. We vertrekken nu alleen op zondag. Het is de bedoeling dat we om 12:20 uur de lucht in gaan vanuit Schiphol en we landen dan uiteindelijk 19:49 (local time) in Miami. Onze overstap zal nu ook weer in Washington zijn. De overstaptijd is 2 uur en 13 minuten. Dat zou normaal gesproken voldoende moeten zijn maar ik hou deze keer toch mijn hart vast.

Er is namelijk een grote verandering in ons gezin. We hebben er een dochtertje bij. We hebben ervoor gekozen om ons huis en hart open te stellen voor een ontzettend lief meisje van drie jaar oud. Via Pleegzorg is zij deel geworden van ons gezin met de  intentie dat zij zal blijven totdat zij groot, oud en zelfstandig genoeg is om het huis uit te gaan (net als onze eigen dochters) Zij hoort bij ons gezin en gaat dus ook mee naar Amerika. Maar nu hebben we  van Elvira gehoord dat de Amerikaanse douane best wel heel lastig kan zijn. Natuurlijk gaan we zorgen voor de juiste papieren en verklaringen maar dan nog, kan het best zo zijn dat de controlle meer tijd gaat kosten dan normaal.
Natuurlijk zijn wij niet het eerste gezin dat ooit een pleegkindje mee nemen naar Amerika. We krijgen daar verklaringen voor dat we toestemming hebben en ik ga ervan uit dat ook de douane in Amerika dit wel vaker hebben meegemaakt dus moet het niet al te bijzonder zijn. Maar je weet natuurlijk nooit. Ik vind zelf de reisdagen toch altijd het ergst met al die controlles e.d. Ik ben altijd heel zenuwachtig terwijl daar eigenlijk geen reden toe is. Ik ben altijd bang ik iets vergeten ben, dat er iets niet klopt, koffers kwijtraken, de verkeerde kant oplopen, douane-beamte die net jou eruit kiezen om eens even goed tegen het licht aan te houden enz, enz. Ik ben altijd heel blij als we dat gedeelte achter de rug hebben en dat het genieten kan beginnen.

Dit keer gaan we geen overnachting doen in het vd Valk hotel want we verwachten op zondagochtend (Eerste Paasdag) niet al te veel verkeer op de weg en ik vind het dan toch fijner om de kinderen in hun eigen bedje te laten slapen. We gaan gewoon op tijd weg zetten de auto bij lang parkeren en gaan gezellig met zijn allen op Schiphol ontbijten. Ook een mooie start van de vakantie.
Ik ben een filmpje tegengekomen van de Majesty of the Seas. Het geeft een vijf minuten durend verslag van de reis. Natuurlijk kan dit nooit het helemaal weergeven maar ik kreeg er toch wel een heel fijn gevoel bij. Die sfeer en wat je ziet is toch wel heel gezellig. Het verhoogde hier in ieder geval we de stemming met een graadje meer. Het lijkt af en toe wel of het filmpje door "opa Bert" is geschoten want dan gaat het werkelijk heel snel (zeker aan het eind van het filmpje) maar toch is het wel heel leuk om naar te kijken. Bij ons gaat alleen de volgorde iets anders want wij gaan eerst naar Key West  daarna naar Nassau en daarna pas naar Coco Cay. Nou kan me de volgorde echt niets schele hoor. Als je ziet hoe het eruit ziet dan ben je al lang blij dat je erheen gaat. Kijk maar voor jezelf en laat maar weten wat je ervan vindt...

Majesty of the Seas 4 Night Bahama Cruise
Miami, Nassau, Coco Cay, Key West, Miami