Deze mensen volgen onze belevenissen

Zoveel mensen zijn er langs geweest

wanneer gaan we dollars kopen

Free Cursors

het weer in Orlando is

dinsdag 10 mei 2011

postheadericon 10 mei 2011 dag 17: vroege vlucht - shoppen - midget golf

Het weer                              : stralend zonnige dag en WINDSTIL
Aantal graden                       : 35 graden
Aantal foto’s vandaag           : 181
Totaal aantal foto’s vakantie : 4297

Planning voor de dag:
Kenneth en Jacqueline gaan in de vroege uurtjes van de dag een ballonvlucht maken
shoppen bij Lake Buena vista Factory Outlet
midget golf
koffers inpakken en huis aan kant maken

@marleen: ssstttttt, nog niet praten over die Hollandse pot. Dat houdt in dat we snel naar huis komen en daar willen we echt nog niet aan denken.

@claudia: Misschien moet je het filmpje van de foto´s maar niet kijken want dan blijft alles ook nieuw voor jou en geloof me, dan waardeer je het vast nog meer. Het is daar echt geweldig dus laat alles daar pas op je afkomen en weet nog niets van te voren. Aankomende (en laatste film) moet ik ook op je wachten want dan zit jij hier in dit geweldige land. Maar dat geeft niet hoor. Samen van het begin tot het eind dus ik wacht wel. De dreuzel is druk aan het oefenen maar ik zie nog niet veel beweging hoor.

@anita: bedankt voor je mailtje met de kortingsbon voor Chili´s maar we hadden voor vanavond al een andere restuarant in gedachte waar de kinderen ook heel graag wilde kijken. Cracker Barrel en daar is het toch ook spotgoedkoop zeg!

Sinds ik klein was wilde ik al heel graag een ballon vaart maken maar de prijzen in Nederland zijn echt wel aan de hoge kant. Nu konden we het via Groupon doen en was het een hele goede deal. Ik had het voor Kenneth als een verrassing gehouden en die was gisteravond dan ook zeer verbaasd toen ik hem vertelde dat hij maar vroeg naar bed moest gaan omdat hij er vandaag wel heel vroeg uit moest.
                                   
Om 4:50 uur ging de wekker af en we zaten om 5:15 in de auto. We moesten nog even zoeken naar de plek waar we elkaar zouden ontmoeten want aan Giel Beelen heb je ook niet altijd wat. Maar om 5:45 waren we toch (op tijd) op de plaats van bestemming. Er waren nog veel meer mensen die vandaag met een ballon de lucht in zouden gaan, meer dan we verwacht hadden. Nadat iedereen er was werden we verdeeld over verschillende busjes en reden we naar de plek waar we zouden gaan opstijgen. Dat bleek dus vlak bij de Outback te zijn waar we van de week hadden gegeten. Ik kon nu nog leuke foto´s van het restaurant maken want die waren we vergeten . De ballonnen werden uitgelegd en de grote branders gingen aan.
                                   
Met grote ventilatoren werd de warme lucht naar binnen geblazen en binnen no-time stegen de ballonnen naar de hemel.

We zouden met twee ballonnen de lucht in gaan en in totaal waren we met 32 passagiers. Onze piloot heet Damian en hij was een echte grappenmaker. Zo´n mand was verdeeld in vijf vakken. Vier gelijke vakken aan de hoeken voor de passagiers en een smal middenstuk waar de gasflessen staan en de piloot. Grappig om te zien was, dat ze een ballonnetje omhoog lieten gaan om te kijken waar de wind heen blies. Minder grappig om te zien was dat het ballonnetje kaarsrecht de lucht in ging… dat bleek later tekenend te zijn voor mijn allereerste ballonvlucht van mijn leven :-(. Toen we in de mand gestapt waren (4 personen in een vak x 4 vakken = 16 personen + 1 piloot) deed hij er nog wat hitte in de ballon bij en na een paar minuten stegen we de lucht in. Ook wij gingen recht omhoog. Al gauw was ballon nummer twee ook de lucht in en kregen we een prachtig uitzicht over de omgeving. Het was nog vroeg en het werd net licht.
                                      
Rechts van u zien we Disney World met uitstekend zicht op Animal Kingdom, Epcot en Hollywood Studio´s. Hartstikke leuk om te zien en we hebben er ook flink veel foto´s van gemaakt. Maar toen begon het wachten op de wind……………….. De piloot probeerde het hooooooog in de lucht.

De piloot probeerde het heeeeeeeel laag bij de grond. We kregen nog een poging om met de mand het water van een zeer nabij gelegen vijver aan te raken maar we verroerde voor de rest geen meter.
                                                  
Al met al zijn we 250 meter verderop weer geland. Ik kan niet ontkennen dat ik toch wel een beetje teleurgesteld ben. Het was een geweldige ervaring om met zo´n mand de lucht in te gaan en het uitzicht was ook spectaculair maar we hadden net zo goed met die grote ballon de lucht in kunnen gaan bij Downtown Disney want die zit aan touwen vast en verplaatst zich ook geen meter.
                                       
De landing ging gelukkig wel heel glad en in één klein klapje stonden we aan de grond op de parkeerplaats naast de Cracker Barrel. Nadat de ballon weer met vele handjes van (aangewezen) vrijwilligers :-) was opgevouwen en in een grote zak was gestopt werd er twee flessen champagne geopend en werd er getoost op een veilige vlucht want dat was het natuurlijk wel geweest.
                                       
Daarna reden we terug naar de verzamelplek om te ontbijten maar ook dat was een klein tegenvallertje. Niet veel keus en ook niet echt lekker dus wij hebben ons snel afgemeld en zijn lekker naar huis gegaan om met de rest van de club te ontbijten. De meiden hadden ons gemist en waren blij dat we er weer waren. Ik was blij dat ik ze weer zag en dat maakte dat mijn teleurstelling al gauw weer verminderde. Mam en ik hadden eigenlijk het plan om na het ontbijt dan naar de Florida Mall te gaan om nog een keer te shoppen voordat we het gingen. Maar toen kreeg ik de ingeving om maar eerst even te kijken hoeveel ruimte ik in de koffers had. Dus gingen we maar eerst inpakken en wat bleek…….shoppen ging niet door. De koffers zitten vol en bij mam ook al aan hun gewicht. Aan gewicht heb ik zeker bij een aantal koffers nog wel ruimte maar toch zitten ze al vrij vol dus ik kan er ook niet veel meer bij hebben. Die toilettassen nemen ook altijd veel ruimte in en met vijf mensen heb ik er daar ook een hoop van. Het is verstandiger om uit de buurt te blijven van de Florida Mall want dat zou zo maar een nieuwe koffer kosten. dus toen we klaar waren bleven we lekker thuis en gingen de meiden lekker zwemmen en hebben ze ook een flink tijd met hun barbies gespeeld. Heel lief, voor hun was het ook wel lekker relaxed een dagje niksen. Ik heb nu lekker aan de foto´s kunnen werken en al een start kunnen maken aan mijn blog.

Tijdens onze ballonvlucht hadden mam en pap al een begin gemaakt met de schoonmaak dus morgen kunnen we met een gerust hart alles achterlaten. Vanavond nog even handdoeken wassen en morgenochtend de wasmachine aanzetten met het beddengoed. Dan zit onze tijd in deze villa er al weer op en dan gaat onze laatste deel van de vakantie alweer in. Maar daar ga ik nog geen letter vuil aan maken want we hebben nog drie volle dagen vol van genieten.

                                      
Rond een uur of vijf zijn we in de auto gestapt en richting de Cracker Barrel gereden. Ik wilde het vanavond niet te laat gaan maken en ook de kinderen waren na al het zwemmen best wel moe. De Cracker Barrel stond nog op ons lijstje waar we wel een keertje wilden gaan eten. Ik had er goede dingen over gehoord op het forum. We waren er al een paar keer langsgereden en de meiden waren wel heel erg nieuwsgierig naar die schommelstoelen geworden.
                             

Ook hier was het eten heel lekker, weer een andere ambiance, echt een beetje country en met Kenny Rogers en Dolly Parton op de achtergrond was het helemaal af. Mam en Kenneth hadden voor de 14 uur lang gestoofde Roastbeef gekozen en dat was dus nu draadjesvlees. Daar zijn ze allebei dol op en ze zaten echt te smullen. Pap en ik hadden weer steak (sirlion) met patat en ik weet zeker dat ik voorlopig in Nederland het patat even over sla. Ik heb het nu wel heel vaak gegeten. Begint er een beetje genoeg van te krijgen. Na het eten hebben we de auto voor morgen bij de Dollar opgehaald. Met alle koffers hebben we echt twee auto´s nodig want dat zijn er nu ondertussen 10 bij elkaar geworden met vijf handtrolly´s. Wordt nog even een gepuzzel om dat allemaal goed in de auto te krijgen. Morgen gaan we naar Bush Garden en daarna rijden we door naar ons nieuw verblijf in St. Petersburg.

Weltrusten en goedemorgen, het was vandaag een vroege maar voor de rest een heel rustige dag en dat was toch ook wel eens genieten!