Deze mensen volgen onze belevenissen

Zoveel mensen zijn er langs geweest

wanneer gaan we dollars kopen

Free Cursors

het weer in Orlando is

zondag 1 mei 2011

postheadericon 1 mei 2011 dag 8: Corrie is jarig - ontbijt met Lilo en Stitch - Animal Kingdom

Het weer                             : prachtige zonnige dag met alleen maar kleine wolkjes aan de lucht
Aantal graden                      : 35+
Aantal foto’s vandaag          : 471
Totaal aantal foto’s vakantie : 1199

Planning voor de dag:
8:15 uur   : reservering bij polynisien resort ontbijt met Lilo and Stitch
9:30 uur   : Animal Kingdom
18:30 uur : uit eten bij Olive Garden

@claudia: wat ben jij aan het rijmen en lief! Twee jaar geleden had je een heel ander liedje ;-). Wat betreft het shoppen, het was heerlijk en het smaakt echt naar meer. Er is nog zat ruimte in de koffers. Bert is inderdaad weer druk aan de slag met zwemles maar de meiden vinden het alleen maar top.

@mery: de middenstand was gisteren zeker heel blij met mijn moeder en mij. En het is zeker heel fijn dat je weer berichtjes kan plaatsen. Het lijkt soms inderdaad of hij niet reageert maar als je blijft klikken op reactie plaatsen dan op een gegeven moment krijg je het venstertje met de controle letters en dan is het eigenlijk gelukt.

@annie en wim: bedankt voor jullie felicitatie´s en fijn dat de planten nog leven, ben er blij mee. Xxx corrie.

@anita: we hadden al een ander restaurant op ons verlanglijstje staan maar bedankt voor de tip.

@mattrob: ik weet dat ik in mijn voordeel rekenen, dat heeft mijn man me ook al uitgelegd (mede vakgenoot van je). Maar ach, het is genieten

@marlies en marga: het shoppen was zo ontzettend leuk, ga het gauw weer over doen!

@ iedereen: bedankt voor het reageren en fijn dat jullie mee genieten.

Vandaag begon de dag ontzettend vroeg. We hadden de wekker op zes uur gezet. De meiden hadden wel het plan opgevat om oma wakker te zingen maar dat ging natuurlijk niet lukken. Je moet van goede huizen komen wil je eerder wakker zijn dan mijn moeder. Maar ze hebben wel voor haar gezongen en dat is toch hetgene wat telt. We hoefden ons alleen maar aan te kleden, in te smeren en haren in orde te maken want voor het ontbijt hadden we grote plannen. Maar natuurlijk werd als eerste de computer opgestart omdat we wilden weten hoe de mensen hadden gereageerd. Elke ochtend is het onze eerste gang geweest en nu waren we natuurlijk extra nieuwsgierig. Als eerste moet ik (van mijn moeder) iedereen bedanken voor alle lieve felicitatie´s. Ze voelt zich enorm verwend door alle aandacht, mensen die zij niet eens kent hebben de moeite genomen om haar te feliciteren en dat is natuurlijk helemaal leuk.
                                                
Maar gauw terug naar de dag. We hadden de character breakfast Ohana geregeld bij het Polynesian Resort. Dit is het ontbijt waar Lilo en Stitch, Mickey en nu ook Pluto bij je aan tafel komen. We moesten daar om kwart over 8 zijn en het is vanuit de villa een half uur rijden naar Walt Disney World. We gingen iets eerder weg en konden goed doorrijden dus stonden we daar ook een kwartier te vroeg Maar dat was natuurlijk geen probleem. Eerst kregen we allemaal een bloemenslinger en gingen we met zijn allen op de foto (hij is heel leuk geworden en dus hebben we hem maar gekocht ;-D) en daarna werden we naar de tafel geleid. Het eten werd ook aan tafel gebracht. Het was een grote schaal met daarin roerei, uitgebakken spek, worstjes, aardappel schijfjes. We kregen ook allemaal een Mickey wafel
                                                 
en ook schaaltjes met fruit. Het was heerlijk en ook kon het niet op. Elke keer werd gevraagd of we genoeg hadden en of ze nog iets konden brengen. Om de beurt kwamen de characters aan tafel langs en dat vonden de meiden natuurlijk geweldig.
          
                                          
                                           

Ook Mea vond het helemaal geweldig en iedereen kreeg een dikke kroel en ze stond er lachend mee op de foto. Je zag haar er echt van genieten. Ze kon er geen genoeg van krijgen. Yentle en Solange vonden het natuurlijk ook helemaal top. Die hebben het al een paar keer eerder gedaan maar dat drukte het plezier helemaal niet. Mam werd ook nog in het zonnetje gezet. Ze kreeg een button, een kaart en ook nog een verjaardagscake-je. Heel de dag heeft ze haar button opgehouden en ze werd weer door heel veel mensen gefeliciteerd.
                                    
Na het eten gingen we op weg naar Animal Kingdom en dat is echt een geweldig park.
                                    
Het gaf ons weer enorm het Disney gevoel. We hebben natuurlijk weer een hoop dezelfde dingen gedaan maar ook een aantal dingen die we nog niet eerder hebben gedaan. We zijn als eerste gestart bij Kilimanjaro Safaris. Maar dit keert hadden we het niet zo getroffen met onze chauffeur. Deze liep zeker tegen haar koffiepauze aan want ze had me toch een rotgang. Stuk voor stuk liepen we bijna een blauw oog op van een fototoestel want de truck ging zo snel, daardoor vlogen we keer op keer door de lucht. Na deze hobbel de bobbelrit gingen we door naar de Pangani Forest Exploration Trail. Die hadden we twee jaar geleden niet gedaan. Dit is echt het dierentuin gedeelte van Animal Kingdom en dat vonden we toch ook heel leuk. De dieren hebben echt een mooie ruimte (al blijft het natuurlijk altijd een stuk kleiner dan in de natuur). Ze proberen echt de natuur zo veel mogelijk na te bootsen. Toen we hier vandaan kwamen was het al half één en werd het tijd voor de inwendige mens. We hebben lekker gegeten bij Yak & Yeti Local Food Cafe. We hadden oma al geplaagd dat het ook dit jaar tijd was voor een ritje in de Kali River Rapids. Twee jaar geleden hadden we die ook gedaan en toen was ze er echt doorweekt uitgekomen. We hebben toen zo´n enorme lol gehad en vonden het jammer dat we het toen niet vast hebben kunnen leggen.
Dit jaar hebben we het goed gemaakt al had ik misschien liever gezien dat dit niet was gebeurd. Weer was mijn moeder echt door en door nat maar helaas pap, ik, Yentle en Mea ook. Kenneth (die het filmpje maakte) had alleen een natte broek en Solange kwam er als winnaar uit. Die was bijna helemaal niet nat. Nou dat kon ik echt niet meer zeggen. Bij de ingang staat er inderdaad: “You will get wet, you might get soaked”. Nou dat is echt niet gelogen. Kijk maar voor jezelf. We hebben wel ontzettend gelachen hoor. Als je eenmaal zo nat ben kan je er echt alleen nog maar om lachen.
                                           
Nu werd het erop of eronder. Door naar Expedition Everest. Solange liep er al lang over te praten en ze wilde er zo graag in. Elke keer had ik haar voorgehouden dat het misschien niet mocht maar ze bleef goede hoop houden. Maar vandaag was ze een enorm geluksvogeltje, bijna niet nat geworden EN ze mocht in Expedition Everest. Ze was helemaal door dolle heen.  ZE HEEFT GENOTEN. Ze was absoluut niet bang. Handjes de lucht in en gaan met die banaan! Prachtig vond ze het, precies haar zus. Kenneth kwam er licht groen uit en kondigde aan dat dit gelijk de laatste keer was voor vandaag!

Na de achtbaan konden we gelijk doorlopen naar Finding Nemo, wat is dat toch een geweldige show. Op een gegeven moment zie je de mensen niet eens meer en de poppen zelf zijn zo mooi gemaakt. Monden bewegen, ogen knipperen, alles lijkt echt zo echt als dat het maar zijn kan. Ik heb echt bewondering voor deze mensen want ze moeten deze show wel 6 keer per dag opvoeren en wij hadden voorstelling nummer 4 maar daar kon je niets van merken. Heel gemotiveerd en enthousiast traden ze op en we hebben er echt van genoten. Helaas was de parade toen al begonnen en voor een gedeelte voorbij. Ook stonden de mensen al rijen dik dus die hebben we maar overgeslagen. Door de parade was het ook heel stil bij de character meeting met winnie, tijger en ioor. Toen de parade voorbij was konden we gelijk oversteken naar de show van It´s tought to be a bug. Die is onder de prachtige boom. Deze hadden we ook twee jaar geleden niet gedaan en dus was het ook voor ons heel bijzonder. We hebben nu nog meer dieren kunnen zien van de boom. De show was ook heel leuk. Het is zeker de leukste 3D film die ik in een pretpark heb gezien.
                                          
Toen was het tijd om het park te verlaten. We zijn heerlijk gaan eten bij Olive Garden. Het was echt heerlijk en wat was het véél! We werden goed verzorgd door een gezellige ober die ook tijd had voor een grapje. Daarna werd het tijd om naar de villa terug te gaan en de meiden zo snel mogelijk naar bed te brengen. Morgen gaan we naar Epcot en dat wordt een behoorlijk lange dag. Maar als die lijkt op vandaag dan wordt het weer flink genieten!!!