Deze mensen volgen onze belevenissen

Zoveel mensen zijn er langs geweest

wanneer gaan we dollars kopen

Free Cursors

het weer in Orlando is

maandag 25 april 2011

postheadericon 25 april 2011 dag 2: Miami en the Majesty of the Seas


Het weer                              : 's morgens wat grijs bewolkt maar de rest zonnig met een wit wolkje   
Aantal graden                       : ca 30 C
Aantal foto’s vandaag           : 173
Totaal aantal foto’s vakantie :  258

Planning voor de dag:
waarschijnlijk een vroege start van de dag,
ontbijten,
10:00 uur    : naar een Miami wijk winkelcentrum
13:00 uur    : naar het hotel terug voor de koffers en dan met een taxi naar de haven om aan boord te gaan
                    van de Majesty of the Seas.
14:00 uur    : mag je gaan boarden
17:00 uur    : vertrek van de Majesty of the Seas richting Key West

Oh wat was het weer vroeg, of liever gezegd wat is het nu vroeg. Het is nu hier 04:19 uur en de meiden en ik zijn al vanaf 02:15 uur wakker. Om kwart over twee hoorde ik Solange naar de badkamer lopen om daar het licht uit te doen want die had “iemand” vergeten, zei zij luid. Dat was dus niet waar want die was ik niet vergeten. Die had ik bewust aangelaten omdat de hotelkamer vol staat met koffers. We slapen allemaal in een vreemde omgeving ik wilde niet dat iemand onderweg naar het toilet zijn nek zou breken. Ik had de badkamerdeur op een klein kiertje open gelaten dus er kwam ook niet echt veel licht naar de kamer. Maar ik hoorde Solange al zo wakker praten en Mea reageerde er heel alert op (Yentle slaapt bij opa en oma). Oh nee, dat was wel een héél kort nachtje want het lukte me pas om rond een uur of half één in slaap te vallen. Ik was zo moe dat in slaap komen niet gelijk lukte. Ook heb ik ontzettend last van hooikoorts waardoor ik blijf niezen, hoesten en mijn holtes zijn door het landen en stijgen ook een beetje op hol geslagen. Ik heb nooit last van hooikoorts gehad maar de laatste jaren lijkt het op te rukken. Ik denk dat al die airco´s en temperatuursverschillen ook niet echt heeft geholpen maar kortom ik kon niet gelijk in slaap komen.
                                   

Dus ik heb anderhalf uur slaap achter de kiezen met weer een dag vol regelen.

Nou is mijn levensmoto: “aan ieder nadeel zit toch altijd weer een voordeel” (bedankt Johan) en inderdaad ook nu geld hij weer. Ik heb de kinderen kunnen rekken tot half vier maar toen was er geen houden meer aan. Nu zitten zij “STIL” te spelen in de buurt van de badkamerlicht en kan ik alweer lekker aan de slag met mijn blog. Wat ontzettend leuk dat er al zoveel reacties zijn. Dat maakte dat laatste kwartiertje van gisteravond meer dan goed. Ik had eigenlijk alles al op de laptop gezet dus alleen het stukje van 23:00 uur hoefde er nog bij. We hebben hier een hele goede internet verbinding dus de foto´s en de diashow ging vanmorgen heel gemakkelijk. Deze zullen gaan ontbreken als we op de boot zitten maar het streven is nog wel om het verslag te zullen plaatsen want het is veels te leuk.

We hadden gisteravond nog wel even een probleempje in het hotel. Ik heb deze kamers geboekt via Priceline en daarbij waren kinderen gratis en konden mee slapen als er een bed was. De foto´s op de site lieten allemaal twee bedden zien dus we namen het risico wel……… Toen we waren ingecheckt gingen we met gierende banden naar de vijfde verdieping om daar volop op de remmen te gaan staan toen de hotelkamer deur open ging. Eén kingsize bed per kamer. Maar dat was niet de bedoeling, waar moeten de kinderen nu slapen? Met dezelfde vaart gingen mijn moeder en ik weer naar de frontdesk waar dat meisje gelukkig alles kon omzetten. Nu moet ik wel zeggen dat ditzelfde meisje ons ook incheckten en dus zelf ook wel kon inschatten dat een groep van zeven niet in twee bedden zouden gaan passen. Ach het was laat en we waren allang blij dat de mogelijkheid er nog was.
                                   
Bij de oorspronkelijke incheck vroeg ik haar ook wat de mogelijkheden waren om naar de haven te komen. Nou daar had ze wel een oplossing voor, er is een shuttle. Die rekende alleen wel $10,00 per persoon. Ook voor de kleine kinderen? Ja ook voor de kleine kinderen. Zo dat is even $ 70,00. Maar ja als het niet anders kan dan moet het maar. Hoe laat kwam hij dan? Daar ging ze even voor bellen. Hij kon alleen maar om 12:00 uur. Zo dat is lekker, ik heb gelezen dat we pas om twee uur aan boord mogen en dat ook wordt afgeraden om eerder te komen. Wat moeten wij daar dan al die tijd gaan doen?? Op dat moment liet ik het even zo maar onderweg in de lift leek het me toch niet zo´n goed plan en omdat we toch weer naar beneden moesten heb ik de reservering maar gelijk af gezegd. Ze reageerde enigszins gepikeerd want natuurlijk konden we wel met een taxi gaan maar dan hadden we er zeker twee nodig en dan waren we net zo veel geld kwijt. Maar het ging me niet om het geld, ze had me verteld dat het maar een ritje van een kwartier was dus wat moet ik daar de rest van de tijd dan gaan doen met al die koffers? Nee we blijven wel in en om het hotel en gaan niet eerder weg dan half 2. Dan komen we goed op tijd aan en blijft iedereen in een gezellig humeur. Ook verwacht ik een nieuw persoon aan de frontdesk en kunnen we het altijd nog eens opnieuw proberen…

Het is nu vijf minuten voor vijf en ik ga de twee dames maar onder de douche zetten. Het ontbijt is van 6 tot 9 en ik ben ervan overtuigd dat iedereen in de andere kamer dan ook al klaar zal zijn. Kenneth is echter zo moe van al het harde werken de afgelopen maanden dat die nog lekker ligt te knorren. Ach dat heeft hij zeker wel verdient.Om zeven uur was iedereen klaar. op naar beneden om te ontbijten.
                                     
 De ontbijt hoek was niet echt veel bijzonder maar omdat we allemaal honger hadden hebben we toch wel redelijk veel gegeten. Ik deed weer een poging aan de fontdesk maar helaas, deze vrouw was nog minder bereidwillig om mee te denken. Ze was dan wel geneigd om voor ons vanmiddag twee taxi´s te bellen. Toen ik weer terug ging om het goede nieuws te vertellen waren we blij dat het maar bij een nachtje bleef. Maar nu komen er rond half één twee taxi´s die ons naar de haven zullen brengen.


Wat gingen we doen, we vroegen aan een andere vrouw die in het hotel werkt of het te doen was om naar de Dolphin Mall te lopen. Dat was toch wel heel ver, we konden ook naar een ander winkelcentra lopen. Dat was niet zo ver. Dat leek ons wel een goed plan. Dat was het in principe wel maar we kwamen in het normale leven van Miami terecht. We hoorden alleen maar Spaans en in de winkel werd er alleen maar Spaanse taal gesproken en veel Spaanse spullen verkocht. Dat was toch wel raar. We kwamen in een gewone woonwijk maar toch ook nu hebben we nog wel behoorlijk de lokale winkeliers kunnen spekken. Bij een K Mart hebben de meisjes goed kunnen scoren met schoenen en mam heeft twee zomerjurken al binnen kunnen slepen. Nu zitten we weer op de hotelkamer om de laatste dingen in te pakken en dat ik deze blog er nog op kan zetten. Ik hoop dat ik hem vanavond nog kan aanvullen met hoe het is gegaan met inchecken en hoe onze hut eruit ziet.

Toen we terug kwamen hebben we twee taxi's besteld en die kwamen na vijf minuten. Het waren normalen personen auto's dus even hadden we twijfels of dit wel voldoende was maar die hadden echt grote kofferruimte's en bijna alles ging in de twee kofferbakken. Een grote koffer ging op een voorstoel en een handtrolley onder Mea haar voeten. Die kon ze er nog makkelijk bovenop leggen.
                                    
De rit naar de haven ging vrij snel en uiteindelijk waren we nu goedkoper uit. Maar dat was net echt heel veel en de grootste reden was toch het tijdsschema. Aangekomen bij de terminal werden al onze koffers verzameld (incl de handtrolley's van de meiden) en die kregen we netjes afgeleverd voor onze hut.
                                                


Ook hier moesten we door de douane en ook hier werd er niet naar Mea haar toestemmingspapieren gekeken. Ik ben nu op een punt gekomen dat ik iemand van de douane op een stoel wil zetten en alles persoonlijk aan hem of haar wil laten zien en eventueel voorlezen. Maar ik denk niet dat ik daarmee vrienden maak en ik denk dat we toch nog wel een keertje het land in willen. Ook alles ging hier goed gesmeerd voor zoveel je snel kunt zijn met een groep van zeven mensen en voordat we het wisten waren we aan boord. Wat keken we allemaal onze ogen uit.  Als eerste gingen we naar onze hutten en dat viel eerlijk gezegd wat tegen. We slapen allemaal in eenpersoonsbedden en ook nog eens stapelbedden.
                               
Maar ach, het is maar voor vier nachten en op dit moment ben ik echt zo moe dat ik nog in een kledingskast kan slapen. We zijn daarna lekker rond gaan lopen en nog wat gaan eten bij het buffet in het Windkammer cafe. Heerlijk eten en wat een keuze. Ben heel benieuwd wat we morgen bij het ontbijt gaan krijgen. Het was echt geweldig.
Ook het internet cafe hebben we gevonden. Helaas is er geen draadloos internet. Internetten kost ons $0,55 per minuut. Dat gaat natuurlijk echt wel snel. Ik heb nu het plan om alles zo snel mogelijk te typen en er vervolgens niet al te veel meer aan te doen. Eventuele typefouten of verkeerd lopende zinnen moet je maar voor lief nemen, die worden in het weekend wel weer opgelost. En wel blijven reageren hoor want die lees ik toch ook nog even snel.

                              
Het vertrek van het schip was heel gezellig, we gingen naar de poolparty waar de oudste twee nog hebben staan te dansen. Het is nu acht uur en ik ga stoppen met vandaag. Ben bekaf en ga lekker slapen. Al is er hier een band aan het spelen en dat klinkt wel heel gezellig. Maar mam en pap zijn op de meiden aan het passen en die willen ook naar bed. Weltrusten en goedemorgen iedereen. We hebben vandaag weer heerlijk genoten.