Deze mensen volgen onze belevenissen

Zoveel mensen zijn er langs geweest

wanneer gaan we dollars kopen

Free Cursors

het weer in Orlando is

donderdag 5 mei 2011

postheadericon 5 mei 2011 dag 12: relaxen, shoppen and Gatorland


Het weer                             : meer bewolkt dan zonnig maar zeker niet koel,
Aantal graden                      : 30 graden
Aantal foto’s vandaag          : 75
Totaal aantal foto’s vakantie : 2412

Planning voor de dag:
relaxen en lekker zwemmen
Corrie en Jacqueline gaan shoppen in de Florida Mall
Bert, Kenneth, Yentle, Solange en Mea gaan naar Gatorland
eten bij Kobe (japans restaurant

@Claudia: ik hoop dat jullie het naar jullie zin hebben gehad in Toverland. Wat fijn dat Rynaldo heeft zitten genieten. Mea was zo trots op zijn compliment dat ze eigenlijk gelijk in het zwembad wilde springen!
@Mery: ik heb met een aantal filmpjes wat problemen om die erop te krijgen. Als het niet lukt probeer ik het later nog een keertje maar heb nu alvast de link er naar toe opgezet. En de meiden komen als prinses al genoeg in beeld die hoeven echt daarnaast ook niet op de blog ;-D
@Pieter: ik probeer er toch wel iets korter over te doen als jij met je laatste blog. Ik geloof dat je december blog in april klaar was ;-P
@Marga: ik had jullie de laatste dagen al gemist en wilde net een mailtje gaan sturen om te kijken of alles goed ging. Leuk dat jullie een paar daagjes bij Liz zijn geweest. Groot gelijk.
@Mattrob: mijn verslagen zijn nooit kort. Ik maak er altijd hele lange stukken van. Ze zijn niet kort maar wel duidelijk. Maar ik vind het ondanks het late uur heerlijk om te doen en het is zo´n ontzettend leuke herinnering voor later
@ Hilde: dat vuurwerk is echt onvergetelijk en bederf je inderdaad een beetje voor alle andere vuurpijltjes. hahahaha

De planning van vandaag zou vandaag toch even anders worden dan gepland. Ik was gisteravond zo ontzettend moe dat de blog echt niet meer ging lukken. Als ik nu al eens mijn blog terug lees dan zie ik nog de nodige type fouten, als ik gisteravond nog een blog had geschreven dan zou er helemaal geen touw meer aan vast te knopen zijn. Het was de bedoeling dat we in ieder geval lekker zouden gaan uitslapen omdat iedereen een latertje had gehad. Maar dat was me natuurlijk weer niet gegund. Eergisteren had Yentle namelijk een kettinkje gekocht bij Epcot en daar was ze heel blij mee. Die had ze ´s avonds af gedaan en op haar nachtkastje gelegd. Toen ze gisterochtend hem weer om wilde doen was hij weg en dat leverde natuurlijk groot verdriet op. We hebben die hele kamer overhoop gehaald en ook het bed afgehaald maar we konden hem niet vinden en echt veel tijd hadden we natuurlijk ook weer niet gehad om te zoeken. Maar toen Yentle vanmorgen mij om 7:10 uur wakker maakte in een ontzettend gelukkige bui omdat ze haar kettinkje weer had gevonden toen had ze waarschijnlijk een andere reaktie van haar moeder verwacht. Ik sliep nog zo ontzettend diep dat het me echt moeite kostte om mijn ogen te openen. Maar toen me dat eenmaal gelukt was toen begon ze gelijk tegen me te praten en vertelde me dat Solange ook al wakker was. HET WAS 7:10 UUR. Mijn reaktie was dus ook niet die van een blije moeder maar die van een ontzettend geïrriteerde die haar dochter er nog eens fijntjes aan herinnerde dat we een afspraak hadden. Die afspraak was dat als mensen sliepen, je die ook echt lekker zou laten slapen. Ondertussen hoorde ik dat Solange weer een lekker hoestje aan het opbouwen was en die herkende ik van thuis. Die gaat niet over voordat ze wat gedronken had en dat vergeet ze vaak te doen. Dus ook nu weer. Ik bleef haar maar horen hoesten. Dus ik ben er maar uit gegaan en heb haar wat te drinken gegeven voordat ze iedereen in de villa wakker hoestte. Mea zat ondertussen ook al weer op de bank dus alle drie de meiden waren al wakker ondanks dat het gisteren toch zo laat was geworden. Toen was het dus alweer dag voor mij. Als eerste ben ik eerst de foto´s gaan controleren want ik had gisteravond nog wel zo dapper alle foto´s opgeteld maar ondertussen zijn er daar toch een paar van niet door de ballotagecommissie heen gekomen. Ik zal dan ook het aantal naar beneden toe bijstellen. De meiden hadden vannacht weer met een weggooi douchemuts op hun hoofd geslapen (zodat de glitters niet in hun bed kwamen) en hun haar zat nog steeds prachtig op hun hoofd. Ik had alleen het stukje nephaar bij Solange verwijderd want dat zou echt niet lekker hebben gelegen. Ze wilden er graag vandaag nog even van genieten. Toen iedereen wakker was geworden zijn we gaan ontbijten en na het ontbijt zijn de mannen vertrokken naar Gatorland. De planning van vandaag zou zijn dat mijn moeder en ik naar de Florida Mall zou gaan en de mannen en kinderen naar Gatorland.

                                 


Maar mam is gisteravond tijdens de lichtjesparade tot drie keer toe door een “steek-beest”(type: onbekend) in haar voet gestoken en die is nu ongeveer twee keer zo dik geworden. Hij brandt en jeukt als een gek dus ze wou het vandaag ook wat rustiger aan doen. Dus de mannen gingen lekker met de kinderen op pad en wij vrouwen bleven heerlijk thuis. Ik ben lekker met de foto´s en de blog in de weer geweest en mam heeft zich eerst even met de was bezig gehouden en daarna lekker relax op de bank. Maar de mannen waren toch nog redelijk bijtijds terug want Gatorland is blijkbaar toch niet echt aan onze meiden besteed. Ze vonden het saai, het was heet, ze verveelde zich, het speeltuintje was het leukst. Allemaal geluiden die de mannen deden besluiten om maar gauw naar huis te gaan want dit zou niet meer goed gaan komen. Ik denk dat ze voornamelijk moe waren en dat ze daardoor niet echt vooruit te branden waren. Toen ze thuis kwamen doken ze eerst de douche in om hun haren te wassen (die glitters eruit) en daarna gelijk door het zwembad in (wel even eerst een bikini aan). Dat is toch wel heerlijk van een zwembad in de tuin. Wij volwassen besloten dat we niet zo laat zouden gaan eten zodat de mannen daarna met de meiden naar huis konden gaan, nadat ze ons vrouwen hadden afgezet bij de Premium Outlet Mall. Eten gingen we dit keer doen bij de Outback. Daar hadden we al zoveel goede dingen over gelezen dat we dit restaurant echt wel wilde gaan proberen. Als eerste bestelde we de blooming Union.
                                  
 Die is heel bekent in Amerika. Het komt naar mijn idee een beetje neer op een mandje stokbrood met kruidenboter bij een Beertje-restaurant. Iedereen zag je ermee beginnen. Het is een ui die ze op een bepaalde manier insnijden, door een gekruid beslag heen gehaald en daarna gefrituurd. Het is echt heel lekker. We hadden er één voor iedereen besteld maar van de kinderen lustte alleen Mea het. Dat meisje is zo´n gezellige eter, die probeert alles wel uit. Als voorgerecht had ik tonijn

en Kenneth en pap hadden Franse uiensoep. Ik had al aangegeven dat ik van verschillende had gehoord dat het tonijn zo ontzettend lekker is maar de mannen waren eigenwijs. Tot ze mijn bordje zagen, toen hadden ze geloof ik toch wel een beetje spijt. Maar ik niet, wat was dat heerlijk. Ook het hoofdgerecht daarna was echt zalig. Het vlees was zacht en mals het smolt op je tong weg.

                                    

Toen ging het spectakel weer gebeuren. Mam en ik werden om 19:30 uur afgezet bij de Premium en zouden om 10:00 uur weer opgehaald worden. Natuurlijk hebben we weer het een en ander kunnen scoren. De bedragen die je in een outlet mall tegenkomt zijn echt niet meer normaal. Ook hier hadden ze een vestiging van mijn grote vriend en nu kon ik voor twee broeken slagen. Die broeken kostte $ 19,99 per stuk dat is met de huidige koers dus een broek van Tommie Hilfiger voor € 13,75 (en nu is de euro net weer iets gedaald ten opzichte van de dollar). Kijk dat soort bedragen zijn natuurlijk niet om voorbij te lopen. En dat heb ik dan ook niet gedaan. In totaal is Kenneth weer twee polo´s rijker van Tommie H.,Yentle een jurkje van Tommie H., ik dan twee broeken van mijn vriend, een broek van GAP en een tas en t-shirt van Guess. De tas heb ik nog van mijn verjaardagsgeld gekocht want vorig jaar had ik voor mijn verjaardag al wat Amerikaanse dollars gekregen dus daar heb ik nu een gedeelte van ingeleverd. Om half tien ging mijn moeders voet toch wel heel erg opspelen dus we zijn een beetje huiverig hoe dit morgen stand zal gaan houden. Ze had nu “maar” twee uur gelopen en dat is morgen natuurlijk nog een flink stuk langer. We hebben al voorgesteld om een rolstoel voor haar te gaan huren (je ziet er zoveel) maar dat ziet ze natuurlijk niet zo zitten. Ik weet niet wat wijzer is want zoals hij er nu uitziet gaat dat niet snel goed komen. We hebben in ieder geval ondanks dat het een andere planning is geworden toch ontzettend genoten en we beseffen ons al wel dat we er al bijna twee weken hebben opzitten. We gaan nog zeker niet aftellen want daarvoor hebben we nog te veel leuke dingen op de planning staan maar de tijd gaat echt vlug. We genieten echt ontzettend veel van alles wat we beleven.

Voor iedereen nu weltrusten en goedemorgen. We gaan morgen weer vroeg op stap om naar Disney Hollywood Studio te gaan. We zullen ook van Fantasmic gaan genieten dus dit wordt ook een lange dag. Ik hoop dat ik nog genoeg energie heb om er ´s avonds weer wat van te brouwen.