Deze mensen volgen onze belevenissen

Zoveel mensen zijn er langs geweest

wanneer gaan we dollars kopen

Free Cursors

het weer in Orlando is

vrijdag 13 mei 2011

postheadericon 13 mei 2011 dag 20: The Grand - Speedbootje huren bij Frenchy's - shoppen

Het weer                              : ´s morgens licht bewolkt maar voor de rest alleen maar zon
Aantal graden                       : 30+
Aantal foto’s vandaag           : 82
Totaal aantal foto’s vakantie : 4743

Planning voor de dag:
8:30 uur   : bootje huren bij Frenchy's
spullen pakken en koffers gereedmaken

Er was geen vertraging van mijn kant wat betreft de blog maar Blogger had de site plat gegooid wat betreft het nieuw posten van berichten. Je kon nog wel oude berichten lezen maar je kon geen nieuwe berichten er meer op plaatsen. Ook kwam ik er achter dat ik het verslag van 11 mei ook kwijt  was en jammer genoeg ook daarbij ieder zijn berichten. Gelukkig krijg ik van iedere reaktie een mailtje dus ik heb ze (toen het eenmaal ging) van iedereen weer erbij kunnen plaatsen. Al was het dit keer als "Anoniem" maar ik heb wel iedereen zijn naam eronder gezet. Maar daar zat ik dan met mijn prachtig verslag van de dag want het was weer een top dag geweest. Toen ik vanmorgen vroeg (!) het nog een keertje probeerde werkte het nog steeds niet dus nog steeds geen nieuwe verhalen voor het lezende publiek. Maar het is nu 13:55 en een klein uurtje geleden probeerde ik het opnieuw en toen werkte de site weer dus gauw het verslag van gisteren erop gezet.
Ik ben nu al een beginnetje aan het maken over het verslag van vandaag maar dat wordt natuurlijk pas afgerond vanavond omdat dan alle geweldige dingen weer zijn meegemaakt en ik er weer over kan schrijven.


@marleen: ik meen me te herinneren dat je twee jaar geleden ook last had van afkickverschijnselen. De foto´s en filmpjes zal ik er een zondag op gaan zetten. Nog even volhouden

@rick: frenchy´s is ons ook goed bevallen hoor maar dat kan je hieronder wel lezen.

@shamugirl2011: we hebben echt ontzettend veel geluk gehad met het dolfijn spotten. Dat zei de schipper ook. Een zondag zal ik de foto´s er gelijk bijzetten zodat je ze kan bekijken.

Omdat we vandaag grote plannen hadden, had Kenneth zijn Iphone gezet als wekker maar dit hield wel in dat hij het geluid van zijn Iphone aan moest laten staan. Dat was toch niet zo´n goede zet want om vijf uur kwamen de eerste mailtjes, sms-jes en telefoontjes van zijn werk. Het slapen was dus klaar, elke keer als ik net weer een beetje indommelde ging zijn telefoon weer af dus om kwart voor zes stapte ik maar uit bed, keek of ik nu wel mijn verslag van gisteren kon plaatsen (dus niet) om vervolgens maar mijn haar te gaan wassen. Iedereen was nu al wakker dus we konden herrie maken wat we wilden. Nadat iedereen goed was ingesmeerd (zou vandaag zeker wel nodig zijn) konden de bikini´s en zwembroek aan met daarover onze kleding. Gisteravond had ik al een reservering gemaakt bij Frenchy´s en daar moesten we om 8:45 zijn. We hadden gistermiddag al lekkere dingen gekocht bij de Publix zodat we op de boot zouden gaan eten. Nadat iedereen en alle spullen waren verzameld gingen we op weg. De afstand was maar 10 minuten dus we hoefden ons niet te haasten. Maar toen kregen we nog een extra spannend momentje onderweg. We werden door vier politie agenten van de straat afgehaald. We schrokken ons drie slagen in de rondte. Zouden we last gaan krijgen van vrijdag de 13e?? Het was nog niet druk en we hadden niet hard gereden, vast papierencontrole?? Er stonden vier politieauto´s en er was een gedeelte van de straat met pionnen afgezet Maar wat bleek, Kenneth had de wet overtreden. Er had iemand bij een zebrapad gestaan en Kenneth had hem geen voorrang gegeven. Hij moest zijn rijbewijs en kenteken laten zien. Dat eerste was het probleem niet maar dat laatste natuurlijk wel want dat krijg je niet als je een auto huurt. De politieagent kwam er al snel achter dat wij toeristen waren, in een huurauto reden dus hij legde alles zo rustig en duidelijk mogelijk uit. Ik had inderdaad die man wel bij het zebrapad zien staan om de hoek maar hij maakte naar mijn idee nog geen aanstalten om over te steken. Maar op dat moment ga je niet in discussie met zo´n iemand en probeer je de schade tot het minimum te beperken. Nadat die politieagent het vriendelijk aan ons had uitgelegd liep hij naar zijn meerdere en na een klein overleg kwam hij weer terug. Blijkbaar vond hij ons aardig en had hij misschien ook geen zin om buitenlanders een bekeuring te geven (toch wat meer papieren rompslomp) maar hij legde het nog een keer uit en toen zei hij dat we door mochten rijden, geen bekeuring voor ons vandaag. Maar toen kwam nog het hoogtepunt. Toen we wegreden zag ik diezelfde man weer bij het zebrapad staan. Hij hoorde er gewoon bij en ze waren aan het controleren of mensen stopten met rijden als er iemand bij een zebrapad stond. Het was opgezet spel!!! Maar wij waren er gelukkig goed vanaf gekomen dus wij reden maar weer snel door (niet te snel want we wilden geen bekeuring voor te snel rijden).

Maar we kwamen al snel bij Frenchy´s en daar konden we gelijk terecht. We moesten de nodige papieren invullen. Eigenlijk eerst doorlezen en daarna ondertekenen maar dat waren zoveel kleine lettertjes op een bladzijde dat als we daar aan waren begonnen, we er in de middag nog hadden gestaan. Het kwam er in principe op neer dat we voor alles zelf verantwoordelijk waren en dat het ons flink veel geld zou gaan kosten als er iets met de boot of motor zou gebeuren. Voor de zekerheid werd er al borg geëist van $500,00. Toen was het grote moment daar, we konden aan boord stappen en Kenneth voerde ons de haven uit. We hadden ook een GPS gehuurd en als we de rode lijn volgden, kon het niet fout gaan.

We voerden met een flinke snelheid langs ons hotel dus daar hebben we vanaf het water ook nog leuke foto´s en filmpjes van kunnen maken. De meiden vonden het helemaal geweldig! Hoe sneller, hoe beter! Ze bleven maar lachen en joelen.
                                          
Tot aan het eilandje waar we voor dik een uur hebben stil gelegen. De meiden en de mannen zijn lekker de zee ingedoken en ze vonden het helemaal top! Mam en ik bleven in de boot want mam kan niet zwemmen en ik vond het zo ongezellig voor haar……..plus dat ik zwemmen in de zee ook nooit een goed plan vind. Ik ben echt een zwembad zwemmer en zelfs dat laatste is in de loop der jaren een stuk minder geworden. Maar heerlijk in het zonnetje zitten is toch ook een genot op zichzelf. We hadden gisteren bij de Publix drie kannen met water gekocht dus iedereen kon zich goed afspoelen toen ze uit het water kwamen want het water is echt flink zout. De kinderen waren elke keer van die misselijk makende geluiden aan het maken van het zoute water dat in hun keeltjes schoot. Dat vonden ze het minst leuk van vandaag wisten ze later te vertellen. Maar na een uurtje zwemmen waren ze toch wel moe, ze moesten tegen de stroom inzwemmen naar de boot terug dus dat kostte genoeg kracht van hun beentjes.
                                      
We hesen de ankers weer op en gingen op weg. Dit keer ging ik achter het stuur. In Nederland huren we ook wel eens een bootje maar dit was toch wel andere koek. Deze boot kan veel en veel sneller en dat maakt het toch wel een stuk spannender. Echt geweldig. Natuurlijk moet je wel goed opletten want je bent op zeer onbekend terrein en ook de wetgeving is natuurlijk anders. En aangezien we vanmorgen al een “aanvaring” met de politie hadden gehad had ik geen zin in een herhaling. Wie weet kwamen we er dit keer dan niet zo goed vanaf. Maar het ging allemaal goed. Heerlijk op het water in het zonnetje, flink smeren met de zonnebrand – spray factor 20. We zijn zeker vandaag weer een aantal tinten donkerder geworden. Als je die blote billetjes ziet dan lijkt het net alsof ze nog hun bikini aan hebben.

Onderweg naar het hotel kwamen we weer een Kerstwinkel tegen en die wilde we toch niet overslaan. :-P Helaas hebben we niets kunnen vinden wat we wilden kopen. Er was wel wat disney maar dan alleen beeldjes en geen boom ornamenten. Wel zou het prachtig zijn als mam weer een keertje haar andere boom op zou zetten want dan zou ik hier zo ontzettend veel ornamenten voor haar hebben kunnen kopen. Mijn moeder had voordat ze een Disneyboom begon een boom met alleen maar verschillende ornamenten. Als kind begon ik een traditie met elk jaar een paar verschillende ornamenten voor haar te kopen. Geen één was hetzelfde en het waren zeker geen ballen. Ze had ze in allerlei kleuren en formaten en de boom was echt geweldig. We noemen hem altijd vol trots haar "lelijke" boom maar hij is prachtig en alle ornamenten hebben we nog. Ze zet alleen de boom niet meer op omdat ze haar Disneyboom nu mooier vind. Jammer hoor want ik heb er zo ontzettend veel leuke gezien. Kleine Uggs, winter Crocks, verschillende fruit vormen, verschillende zeedieren, Sesamstraat, Betty Boob, Elvis. Je kan het zo gek niet noemen of bedenken. Echt zo´n groot assortiment. Deze mensen weten echt wel hun Kerstboom op te tuigen.

Weer terug bij het hotel gingen we even afkoelen in het penthouse en lukte het mij om de blog verslagen weer erop te zetten en die van eergisteren weer tevoorschijn te toveren. Het was echt wel balen dat Blogger onderhoud werk had maar gelukkig dat het aan het einde van de vakantie was en dat het uiteindelijk maar één dag heeft gekost en kon ik die weer terugplaatsen met de reacties. Terwijl ik hier mee bezig was gingen Kenneth en de meiden weer naar beneden naar het zwembad. Daar hebben ze zich weer prima vermaakt. Rond een uur of drie ben ik naar onze kamer gegaan om daar al een begin te maken met het inpakken van de koffers. De koffers weer opnieuw indelen en de laatste aanschaffen erbij proberen te krijgen. Het is me goed gelukt en de zwaarste koffer is 21 kilo. Dat is wel het matje want ik ben als de dood dat onze weegschaal afwijkt met die van de vliegtuigmaatschappij en dat we daar ter plekke nog dingen moeten gaan schuiven. En daar heb ik eigenlijk geen ruimte meer voor.
                                        
Om vijf uur kwamen we weer bij elkaar en gingen we eten. We hadden op de terugweg van Frenchy´s een zaakje gezien waar we het wel wilde proberen. Skidders Het eten was heerlijk. Heel veel patat heb ik de afgelopen weken gegeten en daar had ik helemaal geen trek meer in. Ik dacht dat dit ook weer een patat avondje zou gaan worden want toen we binnen kwamen kregen we heel veel versiering te zien met de Amerikaanse kleuren (trouwens ook die van Nederland dus we voelde ons gelijk thuis:-P). Maar als je om je heen keek dan zal je alleen maar Griekse muurschilderingen en ook de twee zuilen naast de voordeur voelden Grieks aan. Daarin tegen werden we begroet door een man met toch wel een flink Italiaans accent??
                                       
Ook op de menukaart stonden aardig wat Italiaanse gerechten en hebben we dus lekker spaghetti gegeten. Alleen Solange koos weer voor een hamburger met patat en daarvan heeft ze merendeels alleen haar patat gegeten. Die heeft nog steeds geen genoeg van haar patatjes. Omdat het het laatste avondmaal ;-) hier in Amerika was hebben de kinderen nog lekker een ijsje toe gegeten en Kenneth nam ook een dessert!!! Hij nam een sundae icecream with caramel nuts. Hij kreeg met daar een schuit vol met ijs en slagroom. Het kostte hem echt wel moeite om hem op te eten.

Na het eten zijn we maar gelijk terug gegaan naar het hotel omdat de meisjes twee slopende dagen te wachten staan. Het slapen in het vliegtuig zal niet makkelijk zijn want het zijn flinke buikslapers en in zo´n stoel lig je nou eenmaal niet lekker. Dus een avondje vroeg naar bed is helemaal niet verkeert, zeker niet na een flinke zwemdag! Nu zitten we weer in het penthouse en zijn we toch nog achter één groot negatief iets gekomen van de het penthouse. Het ligt namelijk op dezelfde verdieping als de feestzaal van de bruiloften. Je kan hier namelijk op het strand trouwen en dan gebruik maken van een heel mooie feestzaal. Maar die mensen komen allemaal langs de deur van mam en pap. Dat gaat natuurlijk niet geruisloos. Die mensen zijn feest aan het vieren en uitgelaten. Dat is heel logisch. Alleen lijkt het af en toe wel dat ze dit dus midden in de woonkamer aan het doen zijn gezien het volume. We hebben er echt wel begrip voor maar dit is nu al de tweede avond, gisteravond was het precies hetzelfde. Gisteravond werd het gelukkig geen nachtwerk voor het feestje dus dat was het probleem niet. We vinden het alleen raar dat dit toch op dezelfde verdieping als de penthouse´s plaatsvindt. Nou hebben wij (mam en pap) niets voor de penthouse betaald maar als je er wel voor hebt betaald dan is dit echt niet leuk. En mam en pap hebben nog niet eens een aangrenzende kamer, die is er namelijk wel. Een penthouse is niet goedkoop en als je dan zoveel geld voor die luxe over hebt gehad dan lijkt het me toch wel vervelend dat je elke avond schreeuwende, feestvierende juichende mensen bij je op de bank hebt zitten. Zo voelt het namelijk wel af en toe. Bij mam en pap staat op dit moment een verkleedhok voor de deur en daarin komen elke keer mensen zich verkleden en foto´s van zichzelf laten nemen. Blijkbaar zijn ze echt heel erg leuk want de mensen die staan te wachten kunnen echt enorm lachen om diegene die verkleed zijn. Maar dit is echt het enige wat we voor negatiefs over de penthouse kunnen vinden want voor de rest is die echt super!

Tot onze grote snik is dit onze laatste avond hier in dit geweldige land. De vakantie is echt omgevlogen. Al lijkt het alweer een hele lange tijd geleden dat we de haven van Miami uit voeren. Dat is wel weer een heel raar gevoel. Nog niet zo lang geleden waren we in Miami en toch lijkt het echt veel langer geleden. Alle herinneringen en gebeurtenissen zijn nu opgestapeld en hebben nog niet echt de tijd gehad om verwerkt te worden. Straks als we weer in Nederland zijn dan zal alles weer terugkomen door het blog opnieuw te lezen en de foto´s in een foto album te plaatsen. De camera opnames zullen waarschijnlijk nog wel even op zich laten wachten want tenslotte hebben de opnames van 2009 ook pas in maart 2011 opgepakt. Maar het streven is om dit nu toch wel wat eerder te gaan doen ;-D

Maar we hebben genoten, enorm genoten. Deze vakantie was helemaal top. Nog meer en andere dingen gedaan dan twee jaar geleden. Iedereen gezellig met elkaar en geen problemen. Heel veel bijzondere gebeurtenissen wat we niet eens geregeld hadden. Het leek wel of er een beschermengeltje met ons mee is geweest want we hebben wel ontzettend veel geluk gehad.

Het volgende verslag zal waarschijnlijk een zondag geplaatst gaan worden.

We gaan nu maar bijtijds naar ons bed want morgen zal een lange dag gaan worden zonder al te veel slaap. Welterusten iedereen en goedemorgen!





               

                                                                                                       link naar het fotofilmpje