Deze mensen volgen onze belevenissen

Zoveel mensen zijn er langs geweest

wanneer gaan we dollars kopen

Free Cursors

het weer in Orlando is

donderdag 12 mei 2011

postheadericon 12 mei 2011 dag 19: The Grand Plaza Beach Hotel and Beach Resort - Little Toot

Het weer                             : zeer zonnig
Aantal graden                      : 30+
Aantal foto’s vandaag          : 422
Totaal aantal foto’s vakantie : 4661

Planning voor de dag:
relaxen en lekker zwemmen
tocht maken met Little Toot
dineren bovenin het hotel in het ronddraaiend restaurant

@Claudia: die penthous is hun ook echt gegund hoor. We kunnen er de avond ook lekker zitten want dan slapen de meiden bij hun in bed en als we vier verdiepingen lager gaan dan nemen we er twee mee en laten er één achter. En wat betreft terug gaan, misschien dat ik toch een aantal van die website´s van je wil hebben over banen en huizen in de USA ;-) We willen namelijk echt nog niet terug.

@Marleen: blogger is met onderhoud bezig. Ik wilde dit verslag erop zetten en toen kreeg ik ook een melding dat dit niet kon omdat ze met onderhoud bezig waren. Ik hoop het zo snel mogelijk te doen en als het me gelukt is……..dan kan jij dit lezen. Hahahaha

@Rick: wij waren ook flink teleurgesteld over Lori Landing. Vooral mijn moeder want die had de vorige keer zelf 12 van die vogeltjes op zich verzameld en nu zagen we er geen 1.

@Marga: ik weet dat je uit je ritme bent met je gast maar ik mis je wel hoor. Vind het altijd leuk om jouw reakties te lezen. Mea is echt een andere kind he, in het zwembad. Jij hebt haar nog vorig jaar zomer meegemaakt. Je herkent haar echt niet meer terug.

@Mattrob: als ik wil up-loaden naar youtube dan word ik hier van het internet af gegooid. Ik heb wel alles al klaar staan dus zo gauw het kan probeer ik ze er gelijk op te zetten.

Vandaag was er weer een met een goud randje. We hebben tot nu toe nog geen slechte dag gehad natuurlijk want van elke dag hebben we ontzettend genoten maar vandaag had weer een streepje voor. Als eerste hebben we een klein beetje kunnen uitslapen. Geen wekker en rustig wakker worden. Gisteravond was Solange bij opa en oma achtergebleven dus werden we wakker gemaakt van Mea en Yentle die aan het kletsen waren. Na nog even te hebben gedoezeld was het om 8 uur toch tijd om eruit te gaan want we zouden om half 10 gaan ontbijten. Dit hebben we beneden in het hotel gedaan. In de eetzaal met uitzicht op het zwembad. Was lekker en de keus was groot. Na het ontbijt gingen we op weg de Dollar. Die zit hier schuin aan de overkant van de weg. We hebben toch maar besloten een auto te huren voor de reis naar het vliegveld. Het plan was oorspronkelijk om twee keer op en neer te rijden maar daar wijken we maar van af. Het is best wel een drukke weg naar het vliegveld toe en we moeten dan al heel vroeg beginnen met op en neer te rijden omdat het iets meer dan een half uur rijden is. En voor een comfort klasse is het de prijs ook niet om te huren want daar krijg je dan ook nog benzine bij. Het was zo geregeld en toen konden we naar Clearwater.
Ik had op internet gezien dat je een bootvaart had om 13:00 uur en die wilden we ook halen. Ook wilden we er niet te laat aankomen want misschien moest je wel op tijd reserveren. Het was een klein uurtje rijden en we kwamen om kwart over elf op plaats van bestemming. Daar tekenden we ons gelijk in voor de vaart van 13:00 uur en we kregen te horen dat we om 12:50 uur terug moesten komen. Wat moesten we doen????? Nou daar had ik wel een oplossing voor. Ik wist al van het bestaan af want twee jaar geleden stond het ook al op mijn lijstje maar bij de dollar zag ik er ook weer een folder van staan dus ik gooide het gelijk in de groep. Mijn moeder stond gelijk te springen dus de mannen hadden al geen stemrecht meer. En we waren nu dicht bij in de buurt dus het kostte ook niet al te veel reistijd. We gingen langs bij Roberts Christmas Wonderland. Een onwijs grote zaak waar het 365 dagen per jaar kerst is. Zoals ik al zei, ik wist dat ze bestonden want ze stonden al op mijn lijstje van twee jaar terug. Maar vandaag hadden we een anderhalf uur over en het was maar een kwartiertje rijden vanaf de haven. Het was er helemaal geweldig. Alleen was het wel jammer dat de Disney afdeling nog niet aangevuld was en er nog maar een paar ornamenten over waren van vorig jaar. Maar die hebben mijn moeder en ik dan ook maar gelijk gekocht want voor $ 9,50 per ornament kan je ze nergens in Nederland kopen. Met de huidige koers is dit omgerekend € 6,70. Dus we hebben er weer een paar ornamenten bij. Mam zag ook nog een kerstman en die heeft ze toch ook maar meegenomen.

Toen was het alweer tijd om naar de haven terug te gaan voor onze boottocht met Little Toot. Toen het idee begon te spelen om een dolfijn vaart te gaan doen, dachten we eerst aan de Sea Screamer maar nader onderzoek leverde toch op dat dit minder leuk zou zijn voor de meisjes. Dit is namelijk een buiten proporties grote speedboot waar je met veel mensen tegelijk in zit en als die zijn motoren aanzet dan gaat hij zo snel dat ze alleen maar kunnen zitten en voor de rest weinig zullen gaan zien. Zeker Mea en Solange niet omdat die nog te klein zijn om echt over de rand heen te kunnen kijken. Nadat ik goede berichten had gehoord over Little Toot ben ik me daar eens op gaan richten en daar ging de keuze uiteindelijk naar toe. De meiden konden zelfs rondlopen en hebben de dolfijnen echt van dichtbij kunnen zien. We vaarde om 13:00 uur uit de haven en het duurde even een klein tijdje voordat we dolfijnen zagen. Het is natuurlijk altijd een vraag of je ze ziet want ook al garanderen ze je “sightings” het is altijd maar de vraag of het ook echt gaat lukken. Want lukt het niet dan krijg je een tegoed bon om een andere keer gratis het nog een keer te proberen. Maar dat zou natuurlijk niet meer in onze planning passen. Maar we hadden geluk na een minuut of 10 – 15 zagen we er twee zwemmen. Het is de bedoeling dat de boot dan met een flinke vaart gaat varen zodat er aardige golven achter de boot ontstaan. De dolfijnen surfen dan op de golven van de boot mee want dan hoeven ze zelf niets te doen. Dolfijnen zijn namelijk 80% van de dag in beweging wat natuurlijk veel energie kost. Als ze op de golven van een boot mee kunnen surfen dan hoeven ze niets te doen en dat is dan wel zo makkelijk. Maar deze twee hadden niet zoveel behoefte om met ons mee te varen. We hebben ze wel kunnen fotograferen maar echt dichtbij kwamen ze niet. Al gauw gaven de schipper en zijn maat het op en voeren ze weer verder want deze twee waren duidelijk niet geïnteresseerd. Toen we even verder waren kwamen er vijf dolfijnen in zicht en die hadden wel behoefte aan een ritje. Die wilden wel met ons meespringen en daar heb ik echt hele mooie foto´s van kunnen maken. Maar na een tijdje met ons mee te hebben gesprongen stopten ze er mee en dan kunnen ze ook gelijk verdwenen zijn. Maar voor ons was het al geweldig geweest. Zo ontzettend dichtbij dat ze waren. Met die spiegelreflex camera kon ik ze echt heel goed vastleggen. Maar toen ging de schipper nog wat meer naar het open water. Hij werd geholpen door twee meisjes die voorop op de boot op de uitkijk stonden en die de dolfijnen echt als eerste spotten.
         
Deze groep had zeker wel een groter aantal maar we konden nog niet echt tellen hoeveel het er waren. Toen we dichterbij kwamen, ons omdraaide en meer gas gaven kwamen ze achter ons aan en we kwamen op een totaal van 13 dolfijnen. GE-WEL-DIG!!!!!! Weer onwijs gave foto´s kunnen maken. Wat een sensatie was dit. De meiden door het dolle heen en ook de senioren van de groep stonden flink te genieten. Kenneth en ik hadden het druk met filmen en fotograferen maar ik kan ook zeker genieten van geweldige foto´s schieten en het lukte me nu uitstekend. Ook deze groep had er ineens genoeg van en verdwenen en toen vond de schipper het genoeg. We kwamen aan het einde van de rit en hij ging weer terug naar de haven. Maar dit was een onwijs, geweldige, perfecte, spectaculaire ervaring geweest. Hier konden nog wel een tijdje op teren.


Nadat we weer aan de kant stonden gingen we weer naar de auto en richting het hotel want de meiden wilden ontzettend graag zwemmen. Even een tussenstop bij de Publix voor het nodige voor morgen en daarna doorrijden maar. Snel naar boven (6e en 10e verdieping om onze zwemkleding aan te doen en weer naar beneden naar het zwembad. Daar waren nog ligbedjes voldoende voor iedereen en er stond een flink windje wat voor net genoeg afkoeling zorgde. Heel verraderlijk natuurlijk want nu voelde je de zon een stuk minder branden en was de kans een stuk groter dat we ons gingen verbranden. Maar het was al later in de middag dus echt heel lang zijn we niet gebleven. De meiden hebben zich prima vermaakt en Mea sprong zonder enige hulp zomaar het diepe in.

                                  



Ze had wel haar twee vleugeltjes om maar voor de rest niets, en zwemmen!! Toen gingen ze naar het strand en de zee. Dat vond Mea een stuk minder interessant. De golven waren hoog en het water was zout, nee dat was niet zo leuk als het zwembad.

Al gauw gingen de buikjes toch flink knorren en was het tijd om naar boven te gaan om even te douchen en om te kleden. We hadden rond gekeken waar we konden gaan eten maar in de buurt zagen we niet veel waar we echt trek in hadden en alle bekende zaken van Orlando e.o. had je hier niet. Omdat we geen zin hadden in een lang diner gingen we naar beneden naar het Bongobongo café. Dat is bij het zwembad en kan je een wat snellere hap eten. Dat was echt lekker en meer dan voldoende. Niemand kon zijn bord leegeten. Zelfs Kenneth niet en dat wilt echt wel wat zeggen. Om alle calorieën weer te verbranden gingen we een wandeling maken langs het strand. Het weer was zo ontzettend lekker. Een warm windje maar niet te warm, de zon niet meer zo sterk. Echt heerlijk!

Toen werd het tijd om terug te gaan naar het hotel omdat we voor morgen ook weer grote plannen hebben en die beginnen een stuk vroeger. We moeten ons om 8:45 melden bij Frenchy´s voor een boothuur van een halve dag. We hebben deze boot gehuurd van 9:00 – 13:00 uur. Daarna hebben we geen plannen meer staan dus zullen de meiden vast wel weer in het zwembad te vinden zijn. Heerlijk relaxed. Zoals gezegd hebben we vandaag weer reuze genoten en hopen we dit morgen ook weer net zo veel te doen.

Welterusten en goedemorgen.