Deze mensen volgen onze belevenissen

Zoveel mensen zijn er langs geweest

wanneer gaan we dollars kopen

Free Cursors

het weer in Orlando is

vrijdag 6 mei 2011

postheadericon 6 mei 2011 dag 13: Disney Hollywood Studio

Het weer                             : ´s morgen bewolkt met miezerbuitjes maar later werd het droog en een klein
                                              beetje zon. gelukkig bleef het wel droog zodat de late show toch door ging
Aantal graden                      : 25+
Aantal foto’s vandaag          : 399
Totaal aantal foto’s vakantie : 2811

Planning voor de dag:
9:00 - 21:00 uur : Disney Hollywood Studio
21:00 uur           : Fantasmic

@Rick: ik kan me goed jullie heimwee voorstellen. Daar hadden wij twee jaar geleden ook flink last van en ik ben bang dat het over twee weken niet veel anders zal zijn


@Marleen: wat betreft mijn moeder en prikbeesten… ik word er echt gek van want ze had haar allergie pillen ook nog eens vergeten dus nu moeten we het maar met huis, tuin en keuken middelen doen en die lijken vooralsnog niet echt aan te slaan. Dus vandaag werd het een ROLSTOEL.

@Marga: natuurlijk heb ik mijn Bach bij me maar die helpt alleen hier niet voor, dit keer is het prikweg! ;-)

Het was vandaag een FANTASMIC dagje. We hebben er echt van genoten. We hadden de wekker weer lekker vroeg gezet zodat we dit keer de rope drop zouden gaan halen en dat is ook gelukt. Mijn wekker ging om kwart over zes en dit keer mocht ik mijn meiden gaan wakker maken. Tenminste twee van de meiden want Mea was al door haar opa wakker gemaakt. Wat lagen ze nog lekker te slapen
                                    
en ze vonden het helemaal niet leuk dat ik ze wakker maakte. Tot ik tegen Solange zei dat we vandaag naar de Tower of Terror zouden gaan. Daar kijkt ze nu al een paar dagen naar uit en ze stond ook binnen twee tellen naast haar bed. Na het aankleden gingen we lekker ontbijten en tijdens het ontbijt had Mea het hoogste woord over de Tower. Toen ik tegen haar zei dat me dit niet zo´n goed idee leek begon ze zelfs te huilen. Ze vond (en is) zichzelf de laatste zo´n grote meid dat ze dit ook echt wilde proberen. We hebben aan haar uitgelegd wat het inhield maar ze was zo aangestoken door de andere twee meiden dat ze het echt wilde proberen. Omdat ze de afgelopen dagen alles zo goed had doorstaan wilde we het toch maar gaan proberen dus na de rope drop gingen Kenneth, Yentle, Solange, Mea en ik weer als een speer naar de Tower of Terror en mam en pap gingen gauw naar Toy Story Mania voor fastpass kaartjes. Toen wij bij de Tower aankwamen hadden we alleen dikke pech, de Tower had technische problemen en bleef voorlopig nog even dicht. We konden wel fastpass kaartjes ervoor halen maar dat ging ons natuurlijk niet lukken want die dingen krijg je alleen met je entree kaartjes en die hadden mam en pap meegenomen voor Toy Story. Dan maar door naar Aerosmith Roller Coaster.
                                    
Helaas mocht daar Solange vanwege haar lengte niet in dus voor Mea was het helemaal uitgemaakte zaak, die ging ook niet. Kenneth zou met de meiden bij de Tower blijven wachten want daar hadden we met mam en pap afgesproken en Yentle en ik gingen naar de achtbaan. Wat heeft die meid weer genoten. Ze vindt dit soort attracties echt zo ontzettend geweldig. Na de achtbaan liepen we weer terug en toen was de club weer compleet. Net waren we aan het kijken wat we dan zouden gaan doen toen de Tower of Terror weer openging. Aangezien we naast de ingang stonden waren we er als de kippen bij en hadden we 0 minuten wachttijd. Dat was toch wel heel relaxed. Mea liep manmoedig mee en ik bleef maar tegen haar zeggen dat dit wel heel spannend was maar dat er absoluut niets kon gebeuren. In het begin ging het nog goed maar nadat we naar boven schoten en weer naar beneden vielen vond ze het toch niet leuk meer. Ze kneep mijn vingers haast fijn en ik had haar met mijn andere arm heel stevig beet. Toen we er uit kwamen moest ze toch wel huilen en zei dat ze het heel eng had gevonden. Het was natuurlijk een gok, maar Solange vond deze attractie met haar derde jaar al heel geweldig en Mea deed de afgelopen dagen zo ontzettend geweldig goed mee. Maar dit was toch een beetje te hoog voor haar gegrepen. Maar een dikke knuffel van mama en haar zus maakte het allemaal weer goed.
               
Dat kleine stukje lopen van de ingang naar Toy story en door naar de Tower had mijn moeder´s voet echt geen goed gedaan en eindelijk konden we haar overtuigen dat het een goed idee was om een rolstoel voor haar te gaan huren. Tot dit tijdstip had ze het pertinent geweigerd. Maar het zei ons genoeg hoeveel last zij van haar voet had nu ze toch overstag ging.

                                                                    (de slipper staat op het laatste gaatje en nog zit hij klem)
Die rolstoelen kan je voor $ 12,00 bij de ingang huren en nadat ze er met haar billen in ging zitten gingen we door naar de kleine zeemeermin en ook naar de Magic of Disney. Ondertussen was het wat gaan regenen want vooral de morgen was het geen stralend zonnige dag. Toen was het grote moment daar, we konden naar Toy Story. Toen we aankwamen zagen we dat de fastpass kaartjes nu voor 20:30 – 21:30 uur. In een uurtje tijd waren bijna alle fastpass kaartjes al uitgegeven. Voor de gewone rij stond er een wachttijd van 70 minuten. Dan zijn die kaartjes toch echt wel een geweldige uitkomst want we konden nu gewoon doorlopen en doordat mam nu ook in een rolstoel zat hadden we helemaal snelheid. Het is natuurlijk helemaal niet leuk dat zij zo´n last had van haar voet maar ik moet zeggen dat het bij een aantal attracties vandaag flink gescheeld heeft wat betreft de wachttijd. Hahahaha. Kenneth heeft deze weer gewonnen maar ik zat vlak op zijn hielen. We behoren nu allebei tot de bever groep (voor de kenners). Daarna door naar Backlot Tour, even wat eten en toen was de stuntshow aan de beurt. Vandaag hebben we drie shows net op het nippertje gered en daarvan was er dit één van. Hier kwam dus de rolstoel van mam echt van pas want we mogen als groep bij elkaar blijven en er is een apart gedeelte hiervoor. We konden makkelijk doorlopen en zaten nog steeds beneden. De show was het goed maar verschilde weinig met die van Parijs. De mannen vonden hem ook veel leuker dan de vrouwen. Ach, toen kwamen wij meer aan de beurt want toen gingen we naar de Great Movie ride.
                                               
Die was voor iedereen nieuw want daar waren we twee jaar terug niet aan toegekomen. Wat is dat een leuke attractie zeg, dat hebben ze echt heel leuk in elkaar gezet. Toen we daar uitkwamen konden we bijna gelijk onze billen op de stoep neerzetten want dan zaten we heel goed voor de parade en die zou 10 minuten later voorbij gaan komen. Deze hadden we ook nog nooit gezien en hij is echt wel leuk. We hadden zelfs een mini spectakeltje erbij. Mister Potatohead viel om.
                                                
Echt letterlijk viel hij om en met zo´n pak is het natuurlijk niet één, twee, drie opstaan. Daar moesten echt hulptroepen aan te pas komen. Maar toen hij/zij eenmaal weer stond ging hij weer verder alsof er niets was gebeurd. Vakmanschap! Muppet Vision, Indiana Jones en Belle volgden en toen werd het tijd om onze billen te parkeren bij Fantasmic. We hebben dus voor het touw ook nog meer dan een uur gewacht want er zaten al meer dan genoeg mensen te wachten en we wilde graag een beetje goed zitten. Nou we zaten perfect! Echt in het middelste vak op rij vijf. Daar hadden we expres voor gekozen zodat de kinderen niet tegen het hek aan hoefde te kijken. Ook waren de oudjes wel weer door hun energievoorraad heen en mam haar voet ging toch ook nog flink opspelen. Ze had namelijk al dikke voeten en enkels van de warmte dus de steken hebben haar voet helemaal geen goed gedaan. Het is echt ontzettend dik en haar huid staat enorm strak gespannen. We hebben dus een tijdje moeten wachten, maar wat hebben we weer genoten van Fantasmic. Omdat deze show niet elke avond wordt opgevoerd is hij ook binnen no-time helemaal vol en dan zitten er echt een heleboel mensen te wachten
  
De drie grote shows van Disney zijn absoluut niet met elkaar te vergelijken. Deze is echt spectaculair met zijn water projecties. Voor degene die nieuwsgierig zijn, je moet maar eens op deze link FILMPJE VAN FANTASMIC klikken. Deze man heeft prachtige filmpjes gemaakt van Wishes, Illuminations en Fantasmic. Dan kan je er echt een goed beeld van krijgen.
                      
Mea hoorde we telkens WAUW roepen en ook Yentle en Solange keken nog steeds hun ogen uit.

De tijd die we hebben moeten wachten hebben we trouwens ook weer gebruikt om het verslag van de dag te maken en vandaag is er een speciaal mannetje in het zonnetje gezet. Twan, van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Als we terug zijn komen we gauw even langs!! Clau je dacht misschien dat je nooit aan de beurt kwam maar we hebben speciaal tot deze dag gewacht omdat ze wilde zingen!

Maar zoals gezegd, we hebben weer flink genoten. Iedereen ligt nu lekker in bed te slapen en ik ga proberen er zo snel mogelijk achteraan te gaan. Het is nu hier 0:42 uur en ik zit nog steeds druk te typen. Maar morgen wordt het een relax dag en er is me toe gezegd dat ik mag uitslapen. Nou maar hopen dat me dit ook echt gaat lukken!

Weltrusten en goedemorgen!!