Deze mensen volgen onze belevenissen

Zoveel mensen zijn er langs geweest

wanneer gaan we dollars kopen

Free Cursors

het weer in Orlando is

woensdag 4 mei 2011

postheadericon 4 mei 2011 dag 11: Chef Mickey - Magic Kingdom - BB Boutique - Dine with Winnie de Pooh



Het weer                              : veel zon, een beetje bewolking en rond een uur of half zes een klein
                                              regenbuitje die de boel opfriste
Aantal graden                       : 30+
Aantal foto’s vandaag           : 639
Totaal aantal foto’s vakantie : 2337
Planning voor de dag:
8:10 uur     : onbijten bij Chef Mickey
9:30 uur     : Magic Kingdom
14:40 uur   : afspraak bij het Bibbedi Bobbedi Boutique om 3 meisjes om te laten toveren in prinsessen
17:55 uur   : diner in Crystal Palace met Winnie de Pooh
21:00 uur   : electric parade
22:00 uur   : Wishes vuurwerk

Het was vandaag echt een hele lange dag. De wekker ging om kwart voor zes (dag gebeurd zelf in Nederland nooit) en we kwamen pas om 11:00 uur thuis. Het spijt me voor alle volgers in Nederland maar ik ga het echt niet meer redden, dan zijn de type fouten helemaal niet meer te tellen. Morgen wordt ook de planning enigszins omgegooid en ik het zeker de ochtend heerlijk de tijd om op mijn gemak een goed verslag te maken. Jullie zullen dus ´s avonds het volledige verslag kunnen lezen. Sorry maar mijn ogen willen echt niet meer open blijven.

Omdat we echter wel weten dat Claudia visite heeft van Mea haar broer plaats ik nog wel gauw het verslag van de dag want dat zal hij vast wel leuk vinden



- VERVOLG -

Vandaag was een magische dag. Het feit dat dit park Magic Kingdom genoemd wordt is echt niet gek te vinden. Het was ook een hele vermoeiende dag want hij begon al heel vroeg. We moesten al om kwart voor zes opstaan omdat we reserveringen hadden gemaakt om te ontbijten met Chef Mickey. Dit is in het Contemporary Resort en dat ligt op 7 minuten lopen van het Magic Kingdom. Dit weet ik zo goed omdat toen wij klaar waren met het ontbijt en wij met de monorail naar het park toe wilde gaan kregen  te horen dat er wat problemen waren met de monorail en dat we beter af waren met de bus of dat stukje te lopen. Wij hebben voor het laatste gekozen want om nu weer op de bus te moeten wachten voor zo´n klein stukje. We zijn gezonde mensen met goede (maar toch wel vermoeide) benen.
                                       

Maar we beginnen bij het begin. We waren op tijd bij Chef Mickey maar wat we ondertussen wel geleerd hebben is dat dit toch niet zo veel uitmaakt. Je moet je melden om vervolgens nog een tijdje in de wachtruimte te moeten wachten. Maar toen was de tafel gereed (andere ontbijt-ers hadden hun buik vol gegeten en hun handtekeningen verzameld) en werden we er naar toe geleid. Dit keer was het een ontbijt buffet en de keuze was groot. Al gauw kwamen de characters een voor een langs en konden de meiden met hun op de foto. Ik moet wel zeggen dat je toch ook achter het kostuum en masker (groot hoofd) kan merken of je te maken hebt met een aardig en warm persoon OF NIET.

Er zijn characters bij die een grapje met de kinderen maken (Goofy) maar ook characters die het geloof ik toch niet zo´n leuk beroep vinden (Minni, Winni de Pooh, Tijgetje). Dat is wel jammer want je betaald een hoop geld voor zo´n ontbijt of diner. De mensen die er zin in hebben geven je kind echt even de aandacht, proberen er toch een grapje mee te maken ook al kunnen ze niet praten en gaan dan pas met ze op de foto. De mensen voor wie het blijkbaar toch een zwaar beroep is, gaan staan, trekken je kind naar zich toe met zichtbaar weinig geduld en als je nog eigenlijk het lef hebt om een handtekening te vragen dan hoor je ze niet zuchten maar kan je het toch duidelijk zien. Maar de meiden hadden plezier en vooral voor Mea is het natuurlijk allemaal nieuw.
                                  
Dat kind heeft ondertussen toch al genoeg meegemaakt dat ze alles prachtig begint te vinden. Ze draait zelfs haar hand niet meer om voor the Haunted Mansion (spookhuis die echt toch wel eng is) of Pirates of the Caribbean. Dat was vorig jaar toch wel anders toen we haar meenamen naar de Efteling. Toen vond ze de paddenstoelen in het sprookjesbos nog eng. Maar het gaat hier echt goed en die characters vindt ze allemaal geweldig.
             
Na het ontbijt konden we dus de calorieën gelijk gaan verbranden want we moesten naar the Magic Kingdom lopen. Het was echt maar een loopje van zeven minuten al is het hier toch echt flink warm en dan voel je het toch wel. Bij binnenkomst zijn Kenneth, pap en de meiden gelijk doorgegaan naar Tomorrowland en zijn mam en ik op zoek gegaan naar schoentjes voor Mea. Voor bij haar prinsessenjurk. Het lukte me in Nederland niet om bij haar Tiana jurk ook de bijbehorende schoentjes te vinden dus dat zouden we wel op het park regelen. Dus niet. Mam en ik hebben Main street afgestruind en zijn zelfs naar Fantasyland geweest om voor schoentjes te kijken. We hadden namelijk wel leuke schoentjes gezien in Epcot maar daar hadden ze haar maatje niet. Nu heeft ze hele leuke teenslippers (gekocht in Miami) en die konden er ook goed onder. Daar zou ze echt niet mee voor gek lopen zoals je sommige andere kinderen ziet lopen. (een prachtige prinsessenjurk met daaronder crocks of gympen). De teenslippers hebben ook grote “nep diamanten” erop dus het geheel klopt wel. We gaven de zoekmissie maar op en gingen gauw naar de rest terug want dat is natuurlijk wel zo gezellig. Die hadden ondertussen al in de Tomorrowland Speedway gezeten
                   
en waren ook even bij Stitch langs geweest. Samen gingen we naar Buzz Lightyear en daar kwam Kenneth als grote winnaar uit, mam stond heel dicht achter hem op de tweede plaats. Omdat de twee meiden toch wel heel graag naar Space mountain wilden ben ik met hun daarheen gegaan en is de rest naar Monsters en Co geweest. Daar werd pap eruit gevist om even flink in de picture te worden gezet. Het valt echt ontzettend mee wat betreft de wachttijden. De langste was 20 minuten dus ook bij Space Moutain was het goed doorlopen. Solange begon hem toch wel een beetje te knijpen toen ze in de rij stond omdat je niet naast elkaar kan zitten. Je zit in karretjes waar je maar met drie personen in kan zitten en dan zit je ook nog achter elkaar. Ook heb je alleen maar een T-stang tussen je benen en over je dijbenen heen (dat vond ik weer wat minder want wat wordt je dan geschut zeg). Maar Yentle en Solange vonden hem geweldig. Toen we als groep weer bij elkaar waren zijn we gauw nog een keer in Buzz geweest en heb ik Kenneth even laten zien dat hij echt niet altijd kan winnen ;-). Hierna zijn de mannen naar de auto gegaan om de jurken van de meiden te gaan halen. Die hadden we bewust achter gelaten want om daar nu de hele dag mee te moeten zeulen, dat was niet te doen. Ook hebben we de buggy nog van thuis mee genomen zodat we hier ook het nodige aan kunnen hangen want nog niet een keer is die nodig geweest voor Mea. Maar zo´n buggy moet je ook altijd ergens parkeren als je in een attractie wilt en dat is niet altijd direct bij de uitgang. Dus als het even kan willen we die ook liever niet gebruiken. In ieder geval splitste de groep zich WEER op en gingen mam en ik maar richting Liberty Square en spraken we af dat we om tien voor half drie weer bij het kasteel elkaar zouden ontmoeten. We waren nog maar net op weg toen we een character spot vonden waar je op de foto zou kunnen met prinses Tiana. Aangezien Mea helemaal weg is van haar gingen we gauw in de rij staan voor de foto en handtekening. Dit duurde wel even maar ze staan er leuk op en prinses Tiana was echt heel sympathiek.
          
Ze besteedde aandacht aan de meiden en probeerde met ze te praten (hoop vertaalwerk voor mij). Ik heb echt wel bewondering voor deze characters want deze vrouwen kunnen zich niet verstoppen achter een grote kop op je hoofd en moeten altijd aardig zijn en glimlachen. Als je helemaal in zo´n pak zit kan je best wel chagrijnig kijken want niemand die het ziet. AARDIG moeten ze wel blijven maar dat punt heb ik net al gemaakt. Mea was helemaal in de wolken toen ze naast haar prinses stond. Daarna was het toch al tijd om naar het kasteel te gaan om de meiden om te laten toveren tot prinses. Maar zoals overal bij Disney, je meld je aan en dan kan je gaan wachten. Deze Fairy Godmother gaf al aan dat dit toch al gauw nog een half uur ging worden dus Kenneth ging nog gauw met de meiden naar Prince Charming Regal Carrousel. Een half uur gaat toch wel redelijk snel voorbij dus we konden ons gelijk daarna weer melden bij het kasteel en mochten we de meiden in de kleedkamer gaan omkleden. Het is zo geweldig om te zien wat zo´n jurk met zo´n meisje kan doen. Twee jaar geleden hadden we het al gezien met Yentle en Solange maar ook Mea transformeerde echt in een prinses. Ze gaan dan zelfs anders lopen. Het was nog even wachten totdat er een stoel vrij kwam en toen werd eerst Yentle naar binnen geroepen, toen Solange en als laatste Mea. Solange was dit keer voor een ander kapsel gegaan en ik moet zeggen dat dit haar ook prachtig stond. Er werd nu een stuk nep haar bij gezet en dat meisje die haar Fairy Godmother was had het echt heel mooi gemaakt. Ik had haar gevraagd om het stuk wat bovenop haar hoofd zat zo laag mogelijk te houden want ik had kinderen zien lopen die net een hanenkam op hun hoofd hadden zitten. Natuurlijk is het ook daar productiewerk en het duurde niet echt lang voordat ze alle drie klaar waren. Wat waren ze prachtig.


Weer hadden we veel bekijks want de jurken van Yentle en Solange zijn zeker niet op het park te koop, die van Mea leek er wel veel op maar ook die van haar was anders dan die ze op het park verkopen en we hebben onder die van haar ook nog een extra petticoat gemaakt zodat die een stuk wijder valt. We zijn ook gelijk weer een fotoshoot met de meiden gaan doen en in tegenstelling tot twee jaar geleden is die nu om de hoek bij het kasteel. Van elk kind werd er een reportage gemaakt en ook van met zijn drieën. Deze foto´s worden op je photopass gezet en die hadden we al met pre-order aangeschaft. Dat houdt in dat je voor een vast bedrag onbeperkt foto´s erop kan laten zetten. Toen de man bij de foto studio alle foto´s erop had gezet kwamen we nu al op 239 foto´s en die zijn nog niet eens bewerkt. Want thuis kan je ze on line nog helemaal bewerken, handtekeningen bij zetten e.d. dat aantal zal nog wel ver viervoudig worden denk ik. Twee jaar geleden had ik al twee cd´s vol.
                                               
Daar nu konden we niet zoveel meer want je kunt met zo´n jurk en zo´n kapsel niet echt in Thunder of Splash mountain. Maar we konden nog wel in It´s a small World, Haunted Mansion en Pirate´s of the Caribbean. Toen we naar de laatste toe liepen trok er al een flinke wolk over en die was toch aardig grijs, na de rit kwamen we eruit en bleek daar toch ook regen uit te kunnen komen. Het was echt een buitje voor de stof en het verfriste de boel ook wel lekker op maar onze mogelijkheden met attracties werd nu wel beperkt tot nul omdat de meiden niet op natte banken konden maar ook niet wilden zitten. Het was ondertussen toch al richting etenstijd aan het lopen en gingen we proberen of we al aan tafel konden bij Winni de Pooh. En ook hier was het aanmelden (te vroeg was echt geen probleem) en wachten totdat er een tafeltje vrij was. Wij zijn natuurlijk ook een grote groep, dus dat werkt wat dat betreft een beetje in ons nadeel. Zoals al eerder aangegeven waren de characters hier niet echt je van het, het waslopende band werk en niet één grapje is er gemaakt met de kinderen. Jammer, maar dat is een goede leer voor de volgende keer. Ik had zelfs het idee dat in het pak van Tijgetje een bejaarde was gezet want hij deed voor de vorm nog dat hij aan het “springen” was maar dat ging zo niet soepel en zag er zeer vermoeiend uit. Kwam niet energiek over.

Toen onze buiken weer gevuld waren en de handtekeningen verzameld gingen we de meiden maar omkleden. Nog de hele avond moeten zitten in die grote jurken zou niet echt bevorderlijk zijn voor de staat van de jurken en ook verwachtten we dat ze onderweg naar huis nog in slaap zouden gaan vallen en dan is het helemaal niet meer te doen om die jurken uit te krijgen. Na de verkleedpartij gingen mam, pap en ik al richting het station. We hadden namelijk met elkaar overlegd en dat was toch wel een hele mooie locatie om er goed voor te zitten voor the Main street Electrical Parade en ook voor Wiches. Mam was het geloop ondertussen ook goed zat aan het worden (die warmte sloop je ook) en vond het helemaal niet erg om al een tijdje te zitten en daarmee ook het plekje een beetje vrij te houden. Ik was zelf ook heel moe want het zijn late avonden voor mij om het blog bij te houden en gemiddeld zit ik op 4 tot 5 uurtjes slaap per nacht. Kenneth en de meiden hadden toch nog wat energie opgedaan tijdens het eten dus die zijn nog gauw naar the Jungle Cruise en Mickey´s PhilharMagic geweest. Onderweg naar het station zagen we al meer mensen plekjes claimen langs de kant van de weg dus we waren niet eens de eerste. We hadden echt nog een mooi plekje kunnen bemachtigen bij het station, min of meer “front row and centre” en ik vind het wachten toch heel snel gaan. Er is nog zoveel te zien, je kijkt je ogen uit. Voordat we het wisten kwam Kenneth en de meiden al terug en was het nog maar een half uurtje wachten voordat de lichtjesparade zou beginnen. Het donker worden gaat hier echt altijd heel snel. Binnen een paar minuten is het donker, het lijkt altijd wel of dat iemand het licht heeft uitgedaan. Zoals gezegd zaten we perfect en hebben we goed kunnen genieten.
                                    
                        
Daarna had Disney nog even iets nieuws. Met het thema van dit jaar hebben ze projectoren op het kasteel gezet en daarop zijn dan filmpjes en foto´s te zien van de dag en ook natuurlijk ook Disney dingen. Voor het mooie zaten we daar helaas wat te ver weg (tenminste voor mij dan want ik had geen bril bij me) en lukte de foto´s ook niet goed. Dit duurde echter niet zo lang en al gauw ging de eerste vuurpijl de lucht in. Vanaf dat moment ben ik alleen maar aan het fotograferen geweest. Later zij mam dat ze alleen maar geklik hoorde vanuit mijn kant. Ik heb zo ontzettend veel foto´s gemaakt. Je kunt het ook wel zien aan ons dag totaal. We hebben het totaal van de vakantie daarmee flink opgeschroefd. Het filmpje wat ik nu van het vuurwerk heb gemaakt heb ik expres heel snel laten gaan zodat je goed het vuurwerk kan zien. Maar wil je een indruk hebben van Wishes dan moet je op deze link FILMPJE VAN WISHES klikken en dan kom je op een andere site waar je het goed kan zien. Wij zijn allemaal van mening dat al het Disney vuurwerk prachtig is want ook Illuminations was dit jaar echt geweldig maar Wishes komt daar toch met kop en schouders bovenuit. Ik weet niet hoe we dit jaar oudejaar door moeten komen want wat na twaalf uur de lucht in gaat haalt bij lang en na niet wat we gisteravond hebben gezien. Kijk maar voor jezelf