Deze mensen volgen onze belevenissen

Zoveel mensen zijn er langs geweest

wanneer gaan we dollars kopen

Free Cursors

het weer in Orlando is

woensdag 20 april 2011

postheadericon Voorbeschouwing

De laatste dagen zijn aangebroken. In de woonkamer staan koffers die heel de dag door met allerlei kleine dingen gevuld worden. Kleding van iedereen is nu uitgezocht en verdeeld over de koffers. Belangrijke papieren bij elkaar en in een map zodat niets vergeten kan worden. Deze map wordt dagelijks twee tot drie keer toch nog even doorgebladerd want stel je voor dat we toch nog iets vergeten zijn. Ook zijn die belangrijke papieren gescand en in ons postvak op internet gezet zodat we die toch nog kunnen laten zien als we de map kwijt zijn geraakt. De laptop wordt vol gezet met zaken die we niet mogen vergeten en waar we als het nodig is nog gebruik van moeten maken zoals scans van belangrijke papieren mochten we onze map kwijtraken en ook niet op internet kunnen.

Geld is gewisseld en in een aparte portemonnee gestopt, portemonnees zijn weer aanzienlijk dunner geworden omdat de pasjes eruit zijn gehaald die toch niet zullen worden gebruikt. (ik kan daar niet veel met mijn bonus pas van de AH, airmiles pas, karwei pas, eci pas enz. enz.) Paspoorten en rijbewijs krijgen een plekje in mijn handtas. Vooral die laatste ga ik dit keer niet vergeten want dat is me twee jaar geleden wel gebeurd. De twee kleinste komen me elke dag op zijn minst vier keer vertellen (2x4=8 keer per dag moet ik het zeker aanhoren alsof het de eerste keer is dat het me verteld wordt) dat het nog maar …..zoveel nachtjes slapen is. De prinsessenjurken zitten in een vacuumzak en wachten tot het moment dat ze weer lucht krijgen.
Toch nog even gegoogled naar ons schip en waar precies onze hutten zullen zijn. Wat blijkt, we zitten op deck 2 en helemaal vooraan in de punt. We weten niet zeker of we hier heel blij mee moeten zijn enerzijds kan het zijn dat je hier het meeste de golfen voelen (als die er al zijn en dan lekker zeeziek worden) anderzijds zitten we waarschijnlijk het verst van de motoren af en zullen we die echt het minst horen. Helaas ben ik er ook achter gekomen dat we geen tussendeur zullen hebben maar dat zal ook weer niet zo’n heel groot probleem zijn. Wij hebben hutten 2500 en 2502
Voor de rest ben ik ook nog de volgende informatie over het schip te weten gekomen

Beschrijving van The Majesty of the Seas


Ramen van het plafond tot aan de vloer, comfortabele staterooms en een mondaine, vier verdiepingen hoge centrale lobby die de ruimtelijkheid van de Majesty of the Seas accentueert. Als deel van de Sovereign Familie van schepen was het een van de eerste grootse schepen in de cruise industrie die de zee opvoer, en het is nog steeds een industriĆ«le leider op het gebied van familie vriendelijke activiteiten en innovatieve publieke gebieden, welke bevatten negen bars en lounges, een open lucht basketbal veld en typerend voor de Royal Caribbean’s vloot een klimwand.

Het schip’s zonnedek heeft twee zwembaden, geflankeerd met een poolbar en twee ruime gebieden die vol staan met zonnebedden waar je kan zonnebaden, lezen en genieten van koele drankjes. Gasten die in de stemming zijn voor een adrenaline kick kunnen de klimwand proberen, die ongeveer 60 meter boven de zee uit torent . Breidt deze work-out uit met een bezoek aan het schip’s fitness center, of laat zere spieren zachtjes masseren aan boord bij het wellness center. Wanneer je alleen wilt relaxen, pik dan een filmpje mee in de bioscoop van het schip. En wanneer je cadeautjes hebt beloofd aan vrienden thuis, the Majesty of the Seas heeft een ruim hoeveelheid boutiques voor snuffelen en kopen.

Maaltijd opties houden in: zon opkomst koffie, ontbijt, lunch bij het zwembad, middag thee, snacks,cocktails, diner en een middernacht buffet. Voor diegene die een wat minder decadent menu willen zijn er vegetarische en “low-fat” menu keuzes. Geniet in de zon van het briesje van de oceaan op het terras in de buitenlucht van het Windjammer Cafe. Wanneer het tijd is voor wat entertainment, zijn er negen lounges waar je mensen kan ontmoeten, genoeg live-entertainment en een casino vol met tafels en geldmachines. Ondertussen is er ook een kinderclub die de kinderen goed vermaken

Ook nog even gekeken of het toch niet mogelijk was om met Solange met de dolfijnen te gaan zwemmen op de Keys maar dat bleek toch ook geen haalbare kaart. Daar waar het schip aankomt tot aan de plek waar je met dolfijnen kunt zwemmen is toch nog 2 uur en 18 minuten rijden dus dat lijkt me niet zo’n strak plan. Op Nassau bestaat er ook nog wel een kans maar ook daar lijkt het tijdschema niet echt in ons voordeel te werken. Ach ze heeft het er al een tijdje niet meer over gehad dus het zal ook weer niet zo belangrijk voor haar zijn.


Aan iedereen die ons wilt gaan volgen wil ik nog wel het volgende vertellen. Ik ga mijn best doen om ook aan boord mijn blog dagelijks bij te houden maar vele verhalen hebben me wel al gewaarschuwd dat dit behoorlijk prijzig kan zijn en dat ook het up-loaden niet echt snel zal zijn. Als het bedrag binnen redelijke cijfers blijft zal ik zeker ook aan boord mijn blog uploaden maar de foto’s en filmpjes zullen dan op een later tijdstip gaan volgen. Mocht het toch een duur geintje worden om aan boord te internetten dan zal ik zeker elke dag een blog maken maar die dan pas op het web zetten wanneer we weer aan land zijn gekomen en ik een gelegenheid heb gevonden om dit te regelen. Ik hoop het niet maar er bestaat dus echt een kans dat er een paar dagen blog stilte zal zijn. Maar dat maakt het allemaal des te leuker om het naderhand te lezen, toch ?

Dit is het laatste stukje voordat we op vakantie gaan. Een zondagochtend vroeg vertrekken we naar Schiphol. Als er geen vertragingen zijn en alles verloopt voorspoedig dan zet ik in Miami ook nog een stuk op het blog. In ieder geval veel leesplezier! (en reageren hoor, dat is echt zo leuk om te lezen!)