Deze mensen volgen onze belevenissen

Zoveel mensen zijn er langs geweest

wanneer gaan we dollars kopen

Free Cursors

het weer in Orlando is

donderdag 7 april 2011

postheadericon Nog maar 17 dagen wachten...

Vandaag is het nog maar 17 dagen wachten en gisteravond kreeg ik een mailtje van Anita waar we onze villa van hebben gehuurd. Met de nodige informatie om het Watersong – Resort op te kunnen en in onze villa te kunnen komen. Dit soort mailtjes vergroot dan gelijk weer de spanning en het plezier want dit zijn toch de laatste dingen die nog moeten gebeuren voordat de grote dag aanbreekt. In het mailtje van Anita stond ook een opmerking over de lancering van de Endeavour. Om eerlijk te zijn had ik me daar totaal nog niet in verdiept. Ik had het wel een keertje als topic voorbij zien komen maar heb er helemaal niet bij stil gestaan of dit ook in onze vakantie zou gaan gebeuren. Wat blijkt, ze hadden de oorspronkelijke lancering weer een keer verlaat en nu zal hij gaan plaatsvinden op 29 april (tenminste als er weer geen mankementen worden ontdekt, de weergoden mee zullen werken etc. etc.)

Op 4 april in nog het volgende bericht gekomen:

( KSC, Florida, 04 Apr 2011 )

[ space shuttle ] - Laatste update: 04 Apr 2011 21:55 - 2151 maal gelezen.

Na een gesprek met de Internationaal ruimtentstation partners op zondag heeft de NASA besloten om de lancering van spaceshuttle Endeavour op missie STS-134 uit te stellen tot vrijdag 29 april om 21:47 uur.(europese tijd) Hiermee wordt er een planningsprobleem opgelost met een Russisch Progress bevoorradingsschip dat op 27 april gelanceerd zal worden en 29 april bij het ruimtestation zal aankomen.

De NASA managers zullen op 19 april een Flight Readiness Review houden om te bepalen of iedereen klaar is voor de lancering. Aan het eind van deze vergadering zal er een officiële datum worden geprikt voor de laatste lancering van spaceshuttle Endeavour.


Er zijn slechts enkele kleine beschadigingen aan het schuim van de externe brandstoftank van de Endeavour indekt tijdens een inspectie door technici op zaterdag op lanceerplaats 39A. Men was even bang dat er meer schade zou zijn ontstaan na een zware storm die afgelopen woensdag en donderdag over het Kennedy Space Center trok.


Vandaag is er verder gewerkt aan het afsluiten van de spaceshuttle en het vullen van hydrazine in de stroomunits van de Endeavour.


Snel in onze planning gekeken wat de mogelijkheden nog waren en of het zou lukken om deze bijzondere gebeurtenis nog mee te kunnen maken (als hij doorgaat, zoals je ziet hou ik een flinke slag om de arm).

Wat blijkt, wij komen op 29 april weer aan in Miami na onze cruise en als het allemaal goed verloopt dan zullen we zo rond 09:00 uur aan wal staan in bezit van onze koffers en onze auto’s. Dan was het de bedoeling om op ons gemakje naar Davenport (Kissimmee) toe te rijden. Daar konden we niet eerder dan 16:00 uur in de villa dus de tussenliggende tijd zouden we volmaken met boodschappen doen.

Nu gaan we niet naar Davenport maar naar Cocoa. Dat is ongeveer net zo ver rijden als naar Kissimmee. Daar zullen we dus ook tijd over hebben om onze eerste boodschappen te gaan doen en een goed plekje uit te zoeken om naar de lancering te kijken.





Als de lancering dan klaar is dan is het nog maar een ca. 1 uur en 15 minuten rijden naar de villa.


Dat is goed te doen. We zullen dan nog goed op tijd in de villa zijn, koffers uitladen en één auto weer terug brengen bij Dollar.

Het is natuurlijk een hele belevenis om een lancering mee te kunnen maken maar als het goed is, is dit de allerlaatste lancering die er ooit zal zijn van een spaceshuttle. (Zie dit artikel waarvan de lanceringsdatum dus alweer is opgeschoven)

Afscheid van de spaceshuttle in 2011

Geschreven door Caroline Hoek op 2 juli 2010 om 8:54 uur


De kogel is door de kerk: NASA heeft de laatste twee vluchten van de oude en vertrouwde spaceshuttle opgeschoven. Dat betekent dat Discovery nu op 1 november van dit jaar de lucht in gaat en Endeavour pas op 26 februari 2011 opstijgt. Dat heeft alles te maken met de lading van de shuttles.

NASA heeft nog twee troeven in handen: Discovery en Endeavour. Zodra deze zijn opgestegen, komt er definitief een einde aan de roemrijke geschiedenis van de shuttle. Praktisch gezien is dat eveneens lastig; voortaan kan NASA alleen nog door middel van Russische voertuigen naar het International Space Station vertrekken. De Amerikanen willen tijdens de laatste twee vluchten dan ook zoveel mogelijk voorraden in het ISS afleveren. Een deel van die lading is echter niet op tijd klaar en vertraagt de vluchten nu.

Discovery gaat voor tien dagen de lucht in en brengt belangrijke onderdelen naar het ISS. Endeavour is dertien dagen weg en brengt de Alpha Magnetic Spectometer naar het internationaal ruimtestation.

Officieel is Endeavour de allerlaatste spaceshuttle die opstijgt, maar NASA houdt nog steeds een slag om de arm. Het is namelijk mogelijk dat de shuttle Atlantis noodgedwongen nog één ritje maakt. Zoniet, dan sluit Endeavour het shuttleprogramma na dertig jaar af.


Zoiets is natuurlijk geweldig om mee te mogen maken. Als je later kan zeggen dat je bij de laatste lancering van het spaceshuttle-program bent geweest is dat toch wel heel bijzonder.

We hopen in ieder geval dat het door mag gaan want het blijft toch nog 22 dagen wachten tot aan de lancering en in die tussentijd kan er nog een hele hoop gebeuren. (nog steeds die slag om de arm).

Voor onze tijd hier nog in Nederland staat nog een groot bezoek op de planning. Het ophalen van de vliegtickets en de vouchers voor de cruise. Vanmorgen heb ik met Elvira van American Vacations een afspraak gemaakt voor volgende week donderdag. We wonen niet al te ver daar vandaan en vinden het al een leuk begin van de vakantie om de tickets zelf op te gaan halen. Dat verhoogd toch weer de voorpret.

De lijstjes blijven binnen handbereik. De nodige spullen zijn al verzameld of gekocht. De kleding van de kinderen zijn uitgezocht en apart gelegd…….. en nu is het wachten…