Deze mensen volgen onze belevenissen

Zoveel mensen zijn er langs geweest

wanneer gaan we dollars kopen

Free Cursors

het weer in Orlando is

maandag 2 mei 2011

postheadericon 2 mei 2011 dag 9: Disney Epcot


Het weer                              : zonnig maar ook de nodige bewolkte momenten
Aantal graden                       : 30+
Aantal foto’s vandaag           : 261
Totaal aantal foto’s vakantie : 1460

Planning voor de dag:
9:00 - 21:00 uur : Epcot
17:20 uur           : Princess Storybook Dining
21:00 uur           : Illuminations vuurwerk

@claudia: ik reken erop dat je andere ik ook nog even langs komt want anders wordt het wel heel saai hoor

@marga: Mea is inderdaad al enorm bruin. Ze had al een flink kleurtje nog in Nederland opgedaan maar hier is nog bruiner geworden.

@dorien: leuk weer een reaktie van jou, Net op tijd kijk vandaag maar goed naar het filmpje

@marlies: wat fijn dat het je gelukt is om een stukje te plaatsen. Ik heb al een keertje eerder je mailtje op de blog voor je geplaatst maar het is natuurlijk leuker dat je het zelf voor elkaar krijg. Als het niet lukt, mailen en dan plaats ik het 1:1 erop.

Toen Solange zo bezig was zat ik zelf ook met een dikke strot. En ze had het echt zelf bedacht wat ze zou zeggen en wilde het helemaal alleen doen, haar zussen mochten zelfs niet meer op de bank blijven zitten.
                                 
Vandaag was er weer één met een goud randje. Het was de hele dag door genieten. Vanmorgen gingen we iets later dan gepland naar Epcot maar we konden goed doorrijden en konden nog vrij vooraan op de parkeerplaats staan. We hadden niet eens het treintje nodig. De meiden waren super enthousiast, op het adhd af. In Epcot komen ging vandaag toch iets lastiger dan misschien normaal het geval zou zijn. De tassen controle was dit keer echt heel uitgebreid. Waar ze gisteren nog een heel klein blikje in mijn tas wierp, moest ik nu elke vakje, ritsje openen en wilde zij alles goed van binnen zien. We moesten echt alles uitpakken wat we bij ons hadden. De dood van Osama bin Laden maakt blijkbaar de mensen hier toch wel een stuk voorzichtiger. Toen we gisteravond het bericht van president Obama live meekregen was dat toch wel een kippenvel moment. Ik moet zeggen dat al Qaeda wel een neiging heeft om de verjaardagen in ons gezin te gebruiken als extra geheugensteuntje. Kenneth is jarig op 11 september en tijdens een verjaardag van hem hebben we alleen maar voor de televisie gezeten. Gisteren was mijn moeder jarig en is bin Laden doodgeschoten. Ook werd er gisteravond gesproken dat de mensen altijd zullen onthouden wat ze deden toen ze hoorden dat bin Laden was doodgeschoten. Wij kunnen nu zeggen dat we op vakantie in Amerika waren en dat we heel dicht op het nieuws zaten. Maar het viel me wel op dat er voor de rest totaal niets op het park te merken was. Het is zelfs zo dat toen twee jaar geleden die halve zool onze Koninginnedag had veranderd in een tragedie, daar meer over werd gesproken dan over dit. Als toen iemand hoorde dat je uit Nederland kwam dan spraken ze er gelijk over. Nu heb ik er geen woord over gehoord. Maar op dit moment is het wel heel uitgebreid op televisie. Alle kleine dingen worden tot in het oneindige uitgeplozen.
                                          
Maar nu weer terug naar de dag van vandaag. Toen we het park op kwamen konden we gelijk zien dat het nog steeds “flower and garden”-tijd was. We werden begroet door Woody, Buzz en Lotso. Yentle is echt ons kind en die liep van alles foto´s te maken. Ik moet zeggen dat ze er ook echt een goed oog voor heeft. Ze kijkt goed hoe ze het onderwerp in beeld neemt en zorgt altijd voor scherpe foto´s. Ze heeft zeker talent. Samen zijn we goed voor 3 compact camera´s, 1 spiegelreflex, 1 onderwater camera en 1 videocamera als we op het park lopen dus we kunnen echt alles vastleggen.
                                
Als eerste zijn we naar Soaring gegaan en in tegenstelling tot twee jaar geleden wilde mam het dit keer wel proberen en behalve wat wiebelige benen vond ze het helemaal geweldig. Ze heeft namelijk behoorlijk last van hoogtevrees. Daarna gingen we naar Nemo en daarna door naar Captain EO. We hebben twee enorme Michael Jackson fans in huis. Sinds zijn dood zijn ze van zijn bestaan op de hoogte (hoe morbide klink dit eigenlijk) en kunnen bijna al zijn liedjes meezingen (al heeft het wel een zeer hoog fonetisch gehalte). Ze vonden het dus geweldig dat ze nu naar een film van hem konden gaan. Ook al is Mea niet zo´n Michael Jackson fan, ook zij kon de film zeker wel waarderen. Het viel ons op dat het vandaag echt niet zo druk was op het park want bij Soaring hebben we maar een kwartiertje moeten wachten en bij Nemo en Michael Jackson konden we gelijk doorlopen. Daarna door naar de character spot waar we met zijn alle op de foto konden met Mickey, Minnie, Pluto, Donald en Goofy.
           
We hebben dit jaar het anders aangepakt met de handtekeningen. Dit jaar geen boekje voor de handtekeningen, dit jaar hebben de meiden een rugzak. Een paar jaar geleden las ik dit op een blog en dat heb ik al die tijd onthouden. Het is echt ontzettend leuk en niet één character vind het een bezwaar op hier zijn of haar handtekening op te zetten. Het ziet er echt super uit en hier kunnen de meiden nog wat mee. Die handtekeningboekjes hebben we ook in de kast liggen maar daar wordt nooit meer wat mee gedaan. Deze rugzakken kunnen ze straks gaan gebruiken en ze komen er al aardig vol met handtekeningen. We proberen zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen tijdens de ontbijten en diners met de characters want dan komen ze langs en dat is wel zo makkelijk. Maar vandaag zagen we Katrien Duck en Marie (Aristokatten)


en ook die hebben hun handtekening op de rugzak gezet. Daarna door naar Mouse Gear, dit is een grote winkel waar je ontzettend veel Disney spullen kan kopen. Mam heeft twee fotolijsten gekocht en Yentle een heel leuk kettinkje. Na onze aanschaffen gingen we door naar Test Track. Helaas kregen we toen wat te maken met wat pech. Onze- video camera vertoonde weer zijn kuren. De laatste maanden is hij niet meer wat hij geweest is. Nou heeft hij ook al de nodige werkuren achter de rug en is al een keer eerder naar de reparatie geweest maar nu geeft hij elke keer een foutmelding en dan wilt hij helemaal niets meer. Dat is natuurlijk nooit leuk want een keer dat hij dit in Nederland vertoonde was tijdens Solange haar diploma B afzwemmen, maar nu tijdens de vakantie is het helemaal ontoelaatbaar. We hebben nog zoveel grote plannen. Kenneth ging niet met ons mee naar binnen maar probeerde de camera weer aan de praat te krijgen. Dat is hem al een paar keer eerder gelukt. Het was weer fantastisch. Het is ook super om te zien dat Mea het ook allemaal geweldig vindt. Het gaat niet helemaal vanzelf want ze vindt het eigenlijk allemaal best wel spannend maar ze gaat dapper mee en vindt het daarna helemaal top. Ze is echt aan het genieten en we zijn er echt heel blij mee. We vinden het heel speciaal dat we dit toch aan haar mee hebben kunnen geven. Ze kan hier echt genieten als het kleine kind die ze ook echt is. Toen we uit Test track kwamen had Kenneth de camera weer aan de praat gekregen en hij ging gauw naar de single line om ook nog even te genieten van de snelheid van een testbaan.

Na test track zijn we maar rond het meer gaan lopen maar tegen de klok in omdat we om half 6 bij Noorwegen moesten zijn was het niet handig om daar dan te beginnen. We hebben een aantal landen “van binnen” gezien en een aantal zijn we door gelopen. Jammer genoeg zijn mam, Kenneth, de meiden en ik ook bij Amerika naar binnen gegaan. Vandaag hadden we zeer veel mazzel en ook hier konden we gewoon gelijk doorlopen zonder wachttijd. Maar die show was niets voor mam en Kenneth en helemaal niets voor de kinderen. De kinderen begrijpen helemaal geen Engels en mam en Kenneth niet zo heel erg veel. Daardoor was het voor hun heel slecht te volgen. De poppen vonden ze leuk en mooi gemaakt maar van de betekenis van de show zelf hebben ze niet veel meegekregen. Ja dat konden we natuurlijk niet van te voren weten en niet altijd kan het helemaal top zijn. Na Amerika was het tijd voor ons diner met de Prinsessen in Noorwegen. Hier werd Solange haar dag er één met een goud randje. Voordat je aan tafel wordt gebracht ga je op de foto met een prinses. Twee jaar geleden deden we ook het ontbijt met de prinsessen maar dan in het kasteel en toen gingen we op de foto met Assepoester. Dit jaar gingen we op de foto met Belle. Dit is Solange haar meest favoriete prinses. Ze gaat overmorgen ook weer veranderd worden in Belle. Wat was dit meisje blij toen ze erachter kwam.
                                  
We hebben ook even een paar foto´s van haar gemaakt met haar alleen want ze was helemaal over de maan van geluk. De foto werd ons later ook nog gebracht en ook deze was weer zeer leuk. Maar helaas kreeg ook nu de camera weer kuren en Kenneth besloot dat hij even van het park af ging om naar een Sony winkel te gaan om te kijken of die mensen hem verder konden helpen. Nou die hebben hem verder geholpen hoor…… we hebben nu een nieuwe Panasonic. Dit is echt een heel groot ding voor Kenneth want hij is niet iemand die zomaar zoiets aanschaft en zeker niet zo´n dure aanschaf. En of de duvel ermee speelt. In de winkel deed onze oude camera het nog steeds niet maar toen hij weer in de auto zat, toen weer wel!!!. Maar hij is nu echt heel onbetrouwbaar gebleken en heeft ons nu al op een aantal belangrijke gebeurtenissen in de steek gelaten en dat willen we niet meer. Eigenlijk zijn wij meer de mensen die eerst grondig onderzoek doen naar wat we willen, prijs vergelijk doen en dan pas aanschaffen. Dit alles heeft Kenneth nu overgeslagen en heeft een camera gekocht binnen een kwartiertje. Ging hem echt niet in de koude kleren zitten. Ach het is een Europese camera, zelfs een (voor ons) normale stekker dus het zal vast wel goed gaan, hoop ik ;-D.
                                    
Wij zijn ondertussen naar ons vertrouwde plekje gegaan en zijn daar lekker op de warme grond gaan zitten. Mam en pap waren echt wel een beetje door hun energievoorraad heen en ook de kinderen liepen op hun laatste beentjes. We hebben daar ruim een uurtje gezeten maar ik moet zeggen dat de tijd echt wel vlug ging. Kenneth was weer op tijd terug en samen hebben we echt weer genoten van Illuminations. Wij vonden hem dit keer nog veel beter dan twee jaar terug. Er stond nu minder wind en doordat ze de wereldbol aan het onderhouden zijn kan er op dit moment geen vuur binnenin branden maar dat vinden wij echt een verbetering. Daardoor was er minder rook op het water en bleef het zich een stuk beter. Het was prachtig! Wil je weten hoe Illuminations is, klik dan op deze link FILMPJE VAN ILLUMINATIONS dan kan je op een andere site een filmpje zien. Heb weer een flink aantal foto´s gemaakt. Na de laatste vuurpijl was het klaar en moest iedereen van het park. Kenneth had de auto nu nog dichterbij kunnen parkeren en om 21:34 waren we al van het parkeerterrein af. Als je bedenkt dat Illuminations pas om 21:00 uur begint is dit toch een mooie tijd. De meisjes sliepen al voordat we het parkeerterrein af waren en hebben we maar gelijk in bed gelegd.
                                     
Ik ga nu ook slapen dus de foto´s gaan morgen volgen. Wel zet ik nog even het filmpje erbij maar jullie houden de foto´s tegoed. Welterusten en goedemorgen, we hebben vandaag weer heerlijk genoten.