Deze mensen volgen onze belevenissen

Zoveel mensen zijn er langs geweest

wanneer gaan we dollars kopen

Free Cursors

het weer in Orlando is

zondag 8 mei 2011

postheadericon 8 mei 2011 dag 15: Seaworld

Het weer                              : alleen maar zon, zon en nog eens zon
Aantal graden                       : 35+
Aantal foto’s vandaag           : 767
Totaal aantal foto’s vakantie : 3738

Planning voor de dag:
9:00 - 19:00 uur : Seaworld

@iedereen: het verslag van de dag van gisteren staat er ook weer bij.

@hilde en co: een aantal van ons hadden inderdaad het koud bij het Rainforest cafe. (waaronder ik) maar de kinderen (en mijn ouders) vinden het daar zo geweldig dat we het er graag voor over hebben.

@ton,lil,mitch: leuk jullie reaktie weer. Mam haar voet is wel al beter maar nog niet helemaal over, jammer genoeg. Die alligator durfde ze twee jaar geleden ook al maar we stonden wel versteld van Mea want voor haar was het de eerste keer.

@lieve Brit: lief dat je dat hebt geschreven en vandaag hebben we weer een leuke dag gehad. Als ik thuis ben zal ik je gelukkig snel gaan zien. Dikke kus, Yentle

@Hannie: wij hadden eigenlijk ook een uur maar dan hadden we naar het andere filiaal aan de Big Bass Rd moeten rijden want bij E. Southport Rd werd deze niet gedaan. Maar daar had ik dan weer geen kortingsbon voor, voor mijn ouders. De keus moesten we ter plekke maken. Een uur was leuk geweest maar hier hebben we ook van genoten.

@Pieter en Petra: ik weet niet of er nog een volgende keer gaat komen, de volgende keer wanneer we gaan ;-) (het virus is nog steeds aanwezig). Er staan nog zoveel dingen op ons verlanglijstje dat we waarschijnlijk de volgende keer voor iets anders gaan kiezen. En wat betreft de alligators in de achtertuin……wij komen het hek niet uit!

@Mattrob: wij helpen de Amerikaanse economie wel hoor maar die disneytasjes…..die waren voornamelijk van de meiden! Goed voorbeeld doet goed volgen!!!! ;-)

Vandaag was er een ander begin dan dat we de afgelopen weken hebben gehad want vandaag werd ik in het zonnetje gezet. De meiden hadden hun moederdagcadeautjes meegenomen die ze op school hadden gemaakt en ik mocht natuurlijk niet kijken in het zakje waar het in zat. Wat een prachtige zeep kettingen hadden ze alle drie gemaakt. Die krijgen een mooi plekje en ga ik natuurlijk niet gebruiken. Solange was al heel de vakantie bezig met iets te zoeken als cadeau voor mij maar OF het was te duur OF ik had de neiging om me opnieuw voor te stellen want blijkbaar kende ze mij niet. De meest opzichtige truitjes of jurkjes is ze mee komen aandragen. Maar ze had ook een hele stapel tekeningen voor me gemaakt. Daar was ze thuis al mee begonnen en die stapel werd als maar groter. Ik heb zeker tien mooie tekeningen van haar gekregen. Dit jaar was Moederdag echt een belangrijk iets in haar wereldje. Bij Hollywood studio zag ik een leuke Mickey boodschappentas. Ik heb een zwak voor zulk soort tassen en ik koop er altijd wel één als ik in een disneypark (USA of Paris) ben. Ik heb het maar in Kenneth zijn oor gefluisterd dat dit wel een leuk Moederdag cadeau was en die is toen de meiden gaan verzamelen om het “stiekem” te gaan kopen. NATUURLIJK was ik vanmorgen verbaasd toen ik het vanmorgen uitpakte. Hoe wisten ze dat ik die zo leuk vond??!!

Glunderend stonden ze me aan te kijken en waren helemaal trots op zichzelf. Daarna werd het ontbijten en aankleden. We kwamen ongeveer kwart over negen bij Seaworld aan maar stonden nog heel dicht bij de ingang geparkeerd.
                                     
 Een klein stukje lopen en we stonden binnen. Natuurlijk even met de orka op de foto
                                                 
en toen het park op. Als eerste gingen we gelijk door naar the Dolphin Cove om de dolfijnen te voeren. Dat is zo ontzettend leuk om te doen. Die beesten zijn dan zo ontzettend dichtbij, je kunt ze ook gewoon aanraken. Je moet dan wel snel zijn want als ze hun visje hebben bemachtigd dan gaan ze gauw door naar de volgende persoon. Maar het was echt geweldig voor die kinderen en het is het geld meer dan waard.
                                         
Na het voeren door naar Blue Horizons. Wat een prachtige show is dat toch. We kwamen een beetje laat binnen dus er was nog alleen maar plaats bovenin het stadium. Maar ik moet zeggen dat we nog steeds een prima zicht hadden (we zaten wel in het midden) en met de telelens van de spiegelreflex camera kwam ik nog steeds heel dichtbij om mooie foto´s te maken.
                                 
Ik vind het echt geweldig om met dat ding aan de gang te gaan. Als je hem op sportstand zet kan je foto´s blijven knippen en zie je ook echt de actie van de dieren. Ik heb vandaag weer een flink aantal foto´s geschoten met die twee shows. De dolfijnen hadden het weer dol fijn naar hun zin en zette hun beste vin voor. De soak-zone kreeg er goed van langs al stelt het natuurlijk niet zoveel voor als wanneer onze grote vriend in het Shamu stadium aan de slag gaat. Toen de laatste dolfijn gesprongen had en alle vogels weer waren gevangen kwam er een ander hoogtepunt. Yentle, Kenneth en ik gingen in Manta. Met een wachttijd van 10 minuten was dit natuurlijk zeker goed te doen. Solange was zeer verdrietig dat ze niet mee kon maar 1.38 meter kon ze echt niet binnen vijf minuten voor elkaar krijgen als ze maar 1.18 meter is. Die 20 cm waren echt goed zichtbaar. Net als haar zus twee jaar geleden vond ze het maar flink oneerlijk en zat zichzelf al te beloven dat als ze zeven jaar zou zijn dit helemaal geen probleem meer zou zijn. Blijkbaar heeft ze voor zichzelf al besloten dat we over twee jaar weer een tripje naar de USA zullen gaan maken. (Nou mij heeft ze al een medestander!) Yentle was dolgelukkig en kon niet stil blijven staan van plezier. Twee jaar geleden wilde ze al ontzettend graag in de achtbanen maar toen mocht het niet vanwege haar lengte. Gelukkig had ze nu de benodigde centimeters en daar ging ze dankbaar gebruik van maken. Haar vader was wat minder gelukkig. Hij wilde zich niet laten kennen en liep met ons mee. Tijdens het lopen werd hij alsmaar minder zeker van zijn zaak maar hij kon toch niet afhaken. Hij was toch geen watje? Yentle en ik liepen hem zeker te pesten en toen hij aan het poortje stond voelde hij zich toch te veel man om zich te laten pesten door zijn dochter want die kon niet wachten totdat ze erin mocht. Yentle en ik zaten samen en hij zat apart. Want het ging wat anders dan gepland. Maar ach, dat kon de pret voor Yentle en mij niet drukken. Wat heeft dat kind genoten zeg!! Helemaal stuiterend kwam ze weer uit de achtbaan en als je haar, haar zin zou hebben gegeven zouden we zeker nog acht keer achter elkaar zijn doorgegaan. Kenneth kwam er wonder boven wonder ook nog rechtop staand uit. Ik moet toegeven dat het best wel een heftige achtbaan is want omdat je op je buik onder de baan hangt ziet de wereld er toch wel een beetje anders uit als je de eerste bocht naar beneden valt. Hij vond hem goed te doen maar kondigde ook wel gelijk aan dat dit wel de laatste keer van vandaag was dat hij in een achtbaan ging. Maar we waren trots op hem dat hij het toch had gedaan en hij was zeker geen watje!!
                                  
Omdat we bij binnenkomst al de tip hadden gekregen om niet te lang te wachten om naar de orka show te gaan omdat het daar flink druk kon worden gingen we na Manta door naar het Shamu Stadium. Er stonden al een aantal mensen te wachten en daarachter hebben we ons maar aangesloten. We hebben bij elkaar een half uurtje moeten wachten voordat we naar binnen mochten maar toen konden we ook wel een mooi plekje uitkiezen ook. Al zal ik de volgende keer een nog beter plekje weten. De volgende keer ga ik op de bovenste rij van de soak zone zitten want daar word je echt niet nat en dan heb je niet te maken met vervelende hekjes. De show was echt geweldig.
                                
Ze hebben het mooi opgelost dat de trainers niet in het water meer mogen maar omdat we weten dat het ooit wel is geweest mis je het toch een beetje. Zeker als je een twee uur daarvoor nog naar de dolfijnen hebt zitten kijken en daar wel alle trainers stuk voor stuk het water in zien duiken. Maar die orka´s zijn spectaculair. De bambino van de groep deed gezellig mee voor zover hij er zin had. Zo deed hij mee aan de sprongen maar zo was hij ook weer alleen het bassin aan het verkennen als zijn moeder en tante´s netjes bij de trainers moesten komen. Daar had hij duidelijk geen zin in. Echt heel grappig om te zien. Maar wat een scheetje is het toch als hij naast zijn opa aan het zwemmen is en ook probeert mee te helpen om het publiek nat te maken.
                               
Zijn opa is de grote baas. De Capo di tutti capi en zijn grote fout van vorig jaar is hem zeker duur komen te staan. Maar gelukkig mag hij nu toch wel weer meedoen. Tilikum is echt magnifiek. Hij is heel herkenbaar door zijn gebogen vin op zijn rug maar hij is ook enorm groot. Een zwiep met zijn staart en mensen waren nat. Ik wanneer ik zeg nat, dan bedoel ik ook echt nat!






Wat ik wel ontzettend, enorm, ongelofelijk vervelend vind zijn die mensen die net een paar minuten voor het einde van de show al weg gaan. Als of ze de laatste bus nog moeten halen. Dit keer was ik de gelukkige met zo´n gezin. Vijf minuten voor het einde stonden ze ineens op, omdat ze een klein kind hadden (met al het nodige toebehoren) ging het vertrek niet helemaal soepel en waardoor ik dus een gedeelte niet heb gezien en ook geen foto´s van heb kunnen maken. Het is echt in ieder park, bij iedere show al gebeurt en ik vind het echt rete irritant. Waarom die mensen zo´n haast hebben? Ik snap er niets van. Het is ook niet zo dat er gelijk een andere show gaat beginnen want dat hebben ze in ieder park wel goed geregeld. Je hebt ruimschoots de tijd om rustig iedere show uit te kijken. Na deze geweldige show was het tijd voor Solange. Zij moest en zou in een achtbaan en dan zou het maar Shamu expres zijn. Ook Mea wilde het wel eens gaan proberen en na vandaag heeft zij ook al één achtbaan onder haar naam staan. Al vind ik zelf achtbaan een groot woord. Ook Solange kwam er enigszins teleurgesteld uit. Was dit nou alles? In zo´n korte achtbaan had ze nog nooit gezeten. Daarna zijn we richting de Seamore en Clive show gegaan maar omdat we alle tijd hadden hebben we nog een stop gemaakt bij de haaien. Tijdens het lopen naar de zeeleeuwen show maakte Yentle en ik andere plannen. Als de rest van de groep nou naar de show zouden gaan kijken dan zouden wij doorgaan naar Kraken. Dan hoefde de rest niet op ons te wachten en hadden ze ook iets leuks om te doen. Wij zouden daarna wel weer terug komen om aan te haken. Dat was als iedereen als een goed plan gezien dus voordat zij zich konden bedenken waren Yentle en ik al verdwenen.
                                  
Op naar Kraken!! En ook deze kreeg van mijn dochter een dikke tien!! Ze vond hem helemaal geweldig. Nu moet ik wel toegeven dat ik blijkbaar toch dit jaar veer……. (krijg het er niet uit! ;-P) ga worden want ik had flinke hoofdpijn toen ik eruit stapte. En dat kwam niet door het schudden want deze achtbaan gaat echt heel glad door de bochten en loopings heen. Maar misschien kwam het ook door de hitte (dat hoop ik maar) want wat was het vandaag heet. We hadden er allemaal flink last van. Ik kreeg mijn voeten echt maar moeizaam vooruit. Mam kreeg toch weer last van haar voet en die werd ook weer zo dik dat haar birckenstock er nog instaat. Na deze topper gingen we snel terug naar de zeeleeuwen en konden we er nog een gedeelte van meepikken. Hierna begon de oudere van de groep toch wel aan te geven dat ze het een beetje zat aan het worden waren en ook de jongste was niet echt gezellig meer. Mea had vandaag het idee dat alle aandacht welkom was, ook negatieve aandacht. Dat zal natuurlijk ook door de vermoeidheid komen en ze is pas vier jaar oud en ze heeft de afgelopen weken alles ongelofelijk goed meegedaan. Maar het is echt zeer vermoeiend om met deze hitte een kind constant erbij te moeten houden en te corrigeren. Dus we kozen nog één attractie en dan zouden we het voor gezien houden. Dat werd Atlantis. Wetende dat ik hier twee jaar geleden echt zeiknat uitkwam hield ik deze attractie voor gezien en was het Kenneth zijn beurt. Als tip nog wel gegeven om achterin te gaan zitten want dat zou waarschijnlijk wel schelen. Het scheelde wel maar niet al te veel. De kinderen hadden hele natte broeken en ook Kenneth had flinke natte plekken. Maar voordat we bij de parkeerplaats waren was ze alweer een flink stuk droog.

Toen mam en ik de vorige keer naar Prime Outlet waren geweest kwamen we langs de Outlet Marketplace. Dat zit ook tegenover Festival Bay Mall. We reden toen langs een Tommy Hilfiger Clearance en daar wilde we ook even kijken. Ook hadden we iets verder een merkschoen outlet gezien en aangezien ik nog steeds op zoek was voor Yentle´s nieuwe gympen maakte we daar ook een stop. Yentle weer nieuwe gympen rijker en mijn grote vriend Tommy heb ik ook weer een stukje rijker gemaakt. Maar wat hebben we daar mazzels gehad. Ik heb twee truien kunnen kopen die ieder $ 2,99 waren (dat is € 1,89). Echt een geweldige winterjas voor mezelf die op het kaartje $ 149,00 had staan. Bij de kassa was hij echter $ 39,00 (€ 24,55). Mijn dag kan echt niet meer stuk.

Toen begon onze maagjes echt te knorren. We hadden het plan om naar Kobe Japanse Steakhouse en Sushi bar te gaan. Helemaal niet bij stil gestaan dat het Moederdag is en dat er meer mensen uit eten gaan. Het was daar stampersvol en ze namen geen reserveringen meer aan voor de Teppan Yaki-tafels. Omdat ons dit nou juist zo leuk leek hebben we maar een afspraak voor morgen gemaakt want dan gaan we toch naar Universal en die ligt daar tegenover. Een paar deuren verder zat een Golden Corral waar we nog wel terecht konden. Het had de ambiance van een enorme vreetschuur maar wat hebben we lekker gegeten. Er was een enorm buffet waar je onbeperkt naar toe kon blijven lopen. Zoals gezegd was de aankleding echt niet bijzonder maar we hebben er echt heel goed gegeten. We hebben voor vier keer het bedrag wat we nu kwijt waren bij de Prinsessen in Restaurant Akershus in Norway (in Epcot) gegeten en dat was echt lang zo lekker niet.

Daarna naar huis, één meisje hield het niet meer en ging gelijk door haar bedje in. De oudste twee hadden nog wel wat energie voor het verslag van de dag. Dus geniet ervan, wij hebben in ieder geval zeker van de dag genoten. Weltrusten en goede morgen

                       
Wat betreft het foto filmpje, ik heb er weer voor gekozen om de foto´s snel te laten gaat. Dat is voor sommige foto´s misschien te snel maar de aktie foto´s van dolfijnen en orka´s laten ook nu weer prachtig tot wat die mooie beesten toe in staat zijn. (P.S. ik heb hem net even geprobeerd maar hij loopt toch niet zo mooi door. De muziek blijft haperen. Zal het morgen proberen te verbeteren maar nu ben ik echt te moe. Het is morgen weer vroeg dag en gaan we naar Harry!