Orlando

Deze mensen volgen onze belevenissen

Zoveel mensen zijn er langs geweest

wanneer gaan we dollars kopen

Free Cursors

het weer in Orlando is

woensdag 18 mei 2011

postheadericon het laatste verslag van deze blog

De blog is wat mij betreft af. Overal zijn de foto's en filmpjes erbij geplaatst en alles is verteld.

Als eerste wil ik iedereen ontzettend bedanken voor alle reakties en medeleven die we gekregen hebben. We keken elke dag als eerste naar de blog om te zien wie er allemaal gereageerd hadden en het stimuleerde mij 's avonds om vooral door te zetten als mijn ogen het toch nogal zwaar hadden. Het is leuk om te weten dat mensen de ochtend starten met je vakantie en dat ze nieuwsgierig zijn naar wat we allemaal beleefd hadden.

De reis naar huis ging uiteindelijk toch heel voorspoedig. De service in de lucht van Lufthansa is heel goed. We kregen voldoende eten en drinken en ook tot twee keer  toe warme doekjes waarmee je je kon opfrissen. Heel prettig. Het entertainment system was beter dan dat van United. Ook hier zat het in de hoofdsteun van de stoel voor je maar de keuze was veel groter. De meiden hebben nog naar Tangled (Rapunzel) zitten kijken en Solange heeft nog een stukje van Megamind kunnen volhouden maar toen vielen toch ook haar luikjes dicht. De meiden konden toch een flink aantal uren slapen en hebben daardoor ook eigenlijk niet zo veel last van hun jetlag gehad. Ook de jetlag van de volwassen is al met al reuze meegevallen. We hebben het allemaal goed vol kunnen houden tot we 's avonds in ons bedje kropen al was dat voor de een iets eerder dan de ander. De ouderen van de club waren al vrij vroeg in de avond vertrokken, ik ging om half elf en Kenneth besloot om half één dat het tijd was. Daar had hij wel vele koppen koffie voor nodig. Maar hij heeft het op dit moment te druk om uberhaupt aan een jetlag te denken. Door die dag verlies is er nog meer druk op de ketel komen te staan wat betreft deadlines van zijn werk dus die is gelijk op volle kracht er tegenaan gegaan.
Het valt mij zeker ontzettend mee hoeveel last ik er van heb. Het enigste waar ik last van heb is dat ik 's morgens ontzettend moe ben. Ik heb geen slaap maar heb wel het gevoel dat er een olifant op mijn schouders meereist. Rond het middaguur is die wel weer verdwenen en komt er wat meer uit mijn handen maar over het geheel mag ik echt niet klagen.

We kwamen dus om 8:30 uur in Munchen aan en moesten vervolgens weer een flink stuk lopen om naar de volgende gate toe te komen. Je wordt echt slank van al de vliegvelden want ondertussen hebben we echt daar al een halve marathon afgelopen. Maar toen zaten we daar de volgende anderhalf uur te wachten. Ik had in die tijd het tussentijds verslag op de laptop zitten typen zodat ik die thuis er gelijk op kon zetten. Maar toen het op boarden aan kwam kregen we weer een totaal nieuwe ervaring. Er werd totaal niets omgeroepen, opeens begon iedereen naar die balie te lopen en kon ieder gewoon na het scannen doorlopen. Niks geen First class of we beginnen met de achterste rijen. Geen aankondiging dat het boarden zou gaan beginnen. Helemaal niets. Maar we hadden opgelet dus toen iedereen begon te lopen, gingen we ons gauw erbij aansluiten. (Nog steeds beeeehhhh, schapen). Daarna weer een nieuwe ervaring of liever gezegd verrassing. We liepen naar een balie, waarachter een slurf was, waar een vliegtuig aan vast stond. Maar wij gingen niet door de slurf…. Nee die deur bleef dicht. Wij moesten een trap af. Een trap af? Ja een trap af en onderaan die trap stond een bus op ons te wachten. We begonnen al aan onze ticket te twijfelen. Zouden we nou tijdens deze vakantie echt alle vervoersmiddelen een keer gehad hebben? Gaan we met de bus naar huis? Net als ieder ander stapten we in de bus en werden we naar een heel ander gedeelte van het vliegveld vervoerd waar een klein vliegtuig op ons stond te wachten. We moesten gewoon met de trap naar boven lopen, niets geen terminal met een slurf en we zaten twee aan twee. Maar het vliegtuig vertrok goed op tijd en tijdens het vliegen verliep ook alles zonder problemen. Na één uur en een kwartier waren we eindelijk op Nederlandse bodem. We liepen weer een gedeelte van een marathon naar bagage claim en toen werd het spannend. Zou het geholpen hebben om met die koffers te zeulen???? Of het fout zou zijn gegaan zullen we nooit weten maar nu behoorde we tot de eerste 10 mensen die hun koffers kregen en ze kwamen ook allemaal achter elkaar aan. Wat een opluchting!!! Kenneth had voor drie karren gezorgd en daar werd alles pijlsnel op gestapeld, we waren helemaal klaar met ons terug vlieg avontuur. Nu nog een spannend momentje bij de douane, zouden ze ons er door laten????? Ja hoor, ook zonder problemen kwamen we langs deze hindernis. Druk tegen de kinderen blijven praten en door blijven lopen passeerden we twee douane beambten die zich druk stonden te maken over twee andere. Jammer voor hun maar wij waren zeer opgelucht.

Toen zijn we naar boven gegaan, naar de vertrekhal, en de mannen gingen daarna naar P3 om de auto op te halen. We werden namelijk door zeer typisch Nederlands weer begroet en we wilden liever met de kinderen binnen blijven staan. De omschakeling van lekker warm weer naar regen was toch een beetje groot. Zeker omdat we allemaal wel moe waren. De mannen kwamen al vrij snel terug met de auto’s en gezien de regen waren we erg snel met het inladen van iedereen en de koffers. Nu op weg naar huis! Om drie uur reden we onze straat in en ook al hadden we geen zin om naar huis te gaan, gezien onze terugvlucht waren we nu toch wel erg blij dat we weer in onze vertrouwde omgeving waren.

Maar nu een terug blik op onze vakantie. WAT HEBBEN WE GENOTEN!!!! Tot en met de laatste minuut was het geweldig. Aan de terugweg denken we niet langer. Die heeft absoluut geen schaduw geworpen over ons bezoek aan een fantastisch plek of liever gezegd fantastische plekken. We hadden een druk schema en de meeste dagen stonden vol met bijzonderheden en alsof dat nog niet genoeg was kregen we vaak nog bonussen erbij. Dingen die al een bijzondere ervaring waren werden nog even bijzonderder gemaakt. Speciale momenten nog iets specialer en aparte belevenissen nog een stuk aparter.
Wie had gedacht dat we Sir Cliff Richard zouden tegenkomen? Wie had gedacht dat twee mensen in een penthouse zouden slapen? Wie had gedacht dat we zoveel dolfijnen achter ons aan zouden krijgen? We hebben andere dingen gedaan, we zijn naar andere plekken geweest, we hebben nog meer toegevoegd aan de speciale ervaringen van twee jaar geleden. Natuurlijk waren er herhalingen maar er waren ook genoeg nieuwe dingen en van die herhalingen hebben we nu zeker niet minder genoten. Gaan we nog eens? Zeker wel! Wanneer is nog onduidelijk maar er wordt weer gesproken over twee jaar. Dat zou natuurlijk geweldig zijn al mag het voor mij ook over twee maanden zijn.

We zullen misschien dan dingen niet meer zo snel doen of juist zeker al op ons lijstje zetten.

De Cruise:
Zeker wel voor herhaling vatbaar. Wat hebben wij daarvan genoten. Elke dag was weer een feestje en ook voor de kinderen was het geweldig. We zijn naar bijzondere plaatsen geweest en hebben een hoop gezien. Cruisen zelf is ook zeer goed bevallen en als het even kan willen we zeker daar onze volgende vakantie mee beginnen of eindigen

Een villa:
Ook volgende keer gaan we zeker weer voor een villa waar we lekker een zwembad in de achtertuin hebben liggen. De meiden vonden het zalig om daar in te zwemmen en Mea is daar helemaal over haar angst heen gekomen. Aan het einde van ons verblijf in de villa dook ze zelfs in het water alsof ze nooit bang was geweest. We genieten van de vrijheid in de villa maar ook van de privacy.

De parken:
Natuurlijk zullen we nooit buiten de parken om kunnen komen want daar hebben we drie jonge meisjes voor in huis die daar nog veels te veel van genieten. Kleine prinsessen die graag hun lievelings prinsessen tegen willen komen. De uitdrukkingen op die toetjes als ze de dame in kwestie tegen komen is echt onbeschrijvelijk. Sea World blijft natuurlijk zeer speciaal met zijn dieren, shows en achtbanen en gezien de avontuurlijke inslag van de meiden denk ik niet dat we parken waar veel achtbanen zijn kunnen overslaan. Dit zelfde geld helemaal van Bush Garden al staat die bij een paar volwassenen niet zo hoog meer op hun verlanglijstje. Terwijl hij, denk ik, bij Yentle met stip op nummer één is gestegen. Zo ontzettend heeft zij van de achtbanen genoten.
Gatorland is ervan af geschrapt. Misschien omdat het meisjes zijn, maar ze hebben gewoon niet zo veel met reptielen. Eén is leuk maar een park vol is echt een beetje veel van het goede. Daar komen we niet meer terug.

Character breakfasts and diners:
We vonden het ontbijt met Chef Mickey toch iets minder bijzonder als dat we gedacht hadden en de prijs daarvan ook vrij fors. Dat zelfde geld zeker voor het diner met Winnie de Pooh. Het ontbijt met Lilo en Stitch daar in tegen vonden we echt heel erg leuk en lekker en staat ook voor de volgende keer weer op ons lijstje. De ontmoeting met de prinsessen was natuurlijk heel speciaal omdat we Solange niet blijer hebben kunnen maken door haar op de foto te zetten met haar allerliefste prinses, maar we vonden het eten daar heel erg tegenvallen dus ook die slaan we de volgende keer waarschijnlijk over. Maar van dit alles hebben we wel heel erg genoten en zijn blij dat we het een keer hebben mee kunnen maken.

Shoppen:
Dit jaar heb ik zeker meer kunnen shoppen als twee jaar geleden en daar heb ik ook echt flink van genoten. Mijn grote vriend meneer Hilfiger heeft kunnen merken dat ik in het land was. Maar ook in andere winkels hebben mam en ik zeker ons steentje bijgedragen aan de plaatselijke economie. Heerlijk gewoon en zeker voor die prijzen. Er zijn aankopen bij waar ik nu nog steeds een enorme glimlach van op mijn gezicht krijg. Dat zal zeker weer terug komen op mijn wensen lijst.

Speciale ervaringen:
Cirque du Soleil – La Nouba was een groot succes en de mensen die erheen waren gegaan hebben zeker hun ogen uitgekeken. Dat was natuurlijk ook precies de bedoeling dus daar zijn we heel blij mee.

Walt Disney World Speedway Driving Experience was er een met een goud randje. De mannen vonden het racen helemaal te gek en het smaakte echt naar meer. Natuurlijk gaan we er dan niet van uit dat we de volgende keer nog een Sir Cliff Richard tegen kunnen komen en daarmee op de foto kunnen staan maar deze keer was daardoor wel heel erg speciaal geworden.

De ballonvlucht. Die was wel enigszins teleurstellend. Natuurlijk was het een speciale ervaring om omhoog te stijgen en te landen. Er hadden alleen wat mij betreft meer kilometers er tussen mogen zitten en geen meters. Maar dat kan je aan niemand anders wijten dan aan de wind en die trekt zich nergens wat van aan. Als ik over twee jaar weer een leuke deal van Groupon tegen komt zal ik het misschien toch nog een keertje gaan proberen. Het blijft nog steeds een wens.

Boggy Kreek zullen we waarschijnlijk een keertje overslaan want ook al vonden we het enorm leuk om met zo’n snelheid over zo’n plas heen de schieten en zagen we nu twee grote alligators. We hebben we het nu wel ervaren en willen we de volgende keer van iets anders genieten. Misschien wel de Mannatees en/of Kelly Parc.

Little Toot is ook zeker wel voor herhaling vatbaar al zijn we er ons terdege van bewust dat we hoogst waarschijnlijk de volgende keer zeker niet zoveel geluk zullen hebben. Zoveel dolfijnen kwam volgens de schipper echt niet heel vaak voor.

Frenchy’s vonden we ook heel leuk. Wij vinden het al leuk om in Nederland zo nu en dan een bootje te huren maar hier was het nog leuker omdat de meiden heerlijk in de zee konden zwemmen en dat we zo enorm hard konden gaan. Dus ook dit blijft wel op ons lijstje staan.

Bibbedi Bobbedi Boutique was weer helemaal top maar ook deze zal niet meer op het lijstje voorkomen. Over twee jaar zal geen van de meiden haar jurk meer passen en Mea heeft het nu ook een keer meegemaakt. Het was prachtig om die kinderen te zien veranderen. Boven hunzelf uit te zien stijgen, groeien van al die complimentjes die ze kregen want daar zijn de Amerikanen echt heel gul in. Als ze iets mooi vinden dan zullen ze dat ook zeker zeggen.

Maar de vakantie in zijn geheel was nog beter dan twee jaar terug. Aan die vakantie denken we nog steeds met ontzettend veel plezier terug en ook dat was een topper. Het leek onwaarschijnlijk dat we daar overheen konden komen maar het is zeer zeker gelukt. Van de eerste tot op de laatste dag was het genieten en over de terugreis zijn we al heen gekomen. Jammer dat we vijf minuten te laat op de startbaan waren anders hadden we nog net op de valreep de lucht in gekomen en hadden we de aansluiting gehaald. Maar ook daar hebben we van geleerd. We gaan in het vervolg met een directe vlucht en hebben we daar ook geen last meer van ;-).

Dus we gaan nog eens terug, dat staat vast. Hoe de vakantie er dan uit zal gaan zien is nog de vraag maar we hebben de tijd om daar genoeg ideeën over op te doen. Tot die tijd is dit mijn laatste verslag al zal ik wel verklappen hoe het volgende blog zal gaan heten:

http://www.onceuponathirdtimeinamerika.blogspot.com/

13 reacties:

MattRob zei

Was hartstikke leuk om je te volgen; je hebt er ook flink wat tijd in gestoken volgens mij !! Jullie hebben echt een geweldige tijd gehad en dat spatte van het scherm af hoor ! Volgens mij ben jij nu wel aan vakantie toe ;-) !

Ik hoop dat jullie snel weer gaan !

Pieter en Petra zei

Hey Jacqueline,

Je hebt weer heel veel werk gemaakt van je blog en het was voor ons elke dag een feest om het te lezen. Jullie hebben een heerlijke tijd gehad in de villa en wij hopen dat wij in september er net zo zullen gaan genieten. Doordat wij in september vorig jaar al even binnen zijn wezen kijken zijn we al extra lekker gemaakt en kijken wij er al reikhalzend naar uit. Maar eerst gaan we in juni nog even 2 weken 'voorproeven' in een townhome en kijken of we al wat onderdelen van ons lijstje kunnen gaan doen ;-)

Groetjes,
Pieter & Petra "PenPe"

"Rick, Sunshine State" zei

Heel erg bedankt voor het leuke blog, gelukkig blijft het mooiste allemaal hangen..

De volgende keer lezen we zekers wee mee.

Hartelijke groetjes

Rick en Mandy

Marleen en Bertus zei

Dit is dus ook de laatste reactie.Het was elke morgen weer een feest om alles te lezen en die leuke meiden zo enthousiast te zien,geweldig!!!!!Dus nogmaals dank je wel voor al het werk,en de tijd die je er in heb gestoken.Het was GEWELDIG!!!!!!!!!!!!Dikke knuffel en tot kijk

Anoniem zei

Leuke verhalen en fijn dat t naar jullie zin is geweest

Linda

Anoniem zei

heb met veel plezier al je verhalen gelezen!!
fijn dat jullie het zo naar je zin hebben gehad.
veel liefs van ons drie.
Karin

Marja en Tony zei

Bedankt voor het laten meegenieten van jullie vakantie, wat boffen jullie dat je zo heerlijk met de ouders erbij, en de kinderen kan genieten van al dat moois en lekkers.
Hier kunnen jullie weer twee jaar op teren...
Groetjes Marja

Aggie, Richard en kids zei

Heerlijk verslag om mee te hebben mogen lezen! Dat je terug wil kan ik goed begrijpen, wij zijn ook al bezig met de vakantie van volgend jaar zomer te plannen naar Florida!! Tot snel, groetjes van Aggie

Claudia zei

Het is weer voorbij:(

Jullie zijn weer een mooie vakantie en prachtige herinneringen rijker.
Blog is af en er valt niets meer te vertellen.
Gelukkig ga je nog een fotoboek en een blogboek maken, zo kan je langzaam aan afkicken;)

Binnenkort kan je weer even met ons meegenieten en jezelf weer even in Florida wanen.

Bedankt het was een Super Blog, op naar de volgende!

Hugs and Kisses BBF

Martin, Richard en Linda zei

Welkom thuis ten eerste en we hopen dat de reis goed is verlopen.

Ook namens onze kant heel erg bedankt voor jullie hele leuke en mooie verhalen, wij hebben weer volop genoten en genoeg tips bij jullie opgedaan.

We hopen maar denken ook wel weer dat jullie kunnen terugkijken op een overheerlijke vakantie met heel veel geweldige momenten.

Tot de volgende keer, misschien tot bij ons blog in juni.

Groeten van Martin, Richard en Linda.

2theUSA zei

Heel erg bedankt voor het meebeleven met jullie vakantie.
Ik heb genoten van alle verhalen.
Jullie hebben een fantatische tijd om op terug te kijken en ook nog erns tetug te lezen.
groet Christa

Twinmom1995 zei

Wij hebben ook met veel plezier mee gelezen met jullie avonturen.
Bedankt hiervoor en tot een volgende keer.

Barkies zei

Fijn dat jullie weer goed zijn aangekomen. Het was heel leuk om mee te lezen, dankzij je onuitputtelijke energie hadden we elke dag hele stukken tekst.
Heerlijk om te lezen hoor.

Groetjes Jacqueline

Bij ons het ook de planning om weer over 2 jaar te gaan, dan hebben we lekker laat vakantie. Maar dat duurt nog zo lang he?.....